Informatiebeveiliging in de automotive: verplichting of noodzaak?

Datum & tijd

24 September 2020
10:00 - 11:00

Voeg toe aan agenda

Locatie

Online

Bekijk locatie

Aanmelden

Aanmelden

Zoals u ongetwijfeld weet, wordt in de automotive sector veel gevoelige informatie uitgewisseld. Autofabrikanten hechten grote waarde aan het beschermen van deze informatie tegen diefstal, verlies of manipulatie. Om informatiebeveiliging te waarborgen heeft de VDA (Verband der Automobilindustrie, waaronder Volkswagen en BMW vallen) het TISAX label ontwikkeld. Maar wat houdt het in en moet u er iets mee?

Met een TISAX label kan een organisatie aantonen een betrouwbare partner te zijn voor de automotive sector. In toenemende mate wordt dit label dan ook als voorwaarde gesteld voor samenwerking. Kortom, ook in de automotive sector kunt u niet meer om informatiebeveiliging heen. TISAX biedt handvatten om met informatiebeveiliging aan de slag te gaan en maakt het bovendien aantoonbaar.

Om u wegwijs te maken op dit onderwerp organiseert TÜV Nederland, in samenwerking met Automotive Campus, RAI Automotive industry NL en TALCOM (The Automotive Learning COMmunity), het webinar:

"Informatiebeveiliging in de automotive: verplichting of noodzaak?"

Dit webinar vindt plaats op donderdag 24 september om 10.00 uur.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.00 uur: Introductie Lex Boon, managing director Automotive Campus, en Gerard Koning, Programma Manager RAI Automotive Industry NL 
10.05 uur: Introductie TISAX door Ger Bothmer, lead auditor TÜV Nederland
10.50 uur: Ruimte voor het stellen van vragen