ICE PROJECT FAST & CURIOUS

Bram Veenhuizen Lector Vehicle Mechatronics

Moderne producten worden meer en meer aangestuurd door hard- en software. Er zijn commerciële hulpmiddelen beschikbaar om model based design en RCP (Rapid Control Prototyping) te ondersteunen. Die tools zijn vaak te duur en te weinig flexibel voor het MKB en dat zet een rem op de ontwikkeling.
De HAN biedt een laagdrempelige ontwikkelomgeving, waarbij wordt gewerkt met programmeerbare microcontrollers die gemiddeld 90 procent goedkoper zijn dan de gangbare RCP-ontwikkeltools.
Het FAST & CURIOUS initiatief schaalt de activiteiten rond deze ontwikkelomgeving op naar meer MKB-partijen en meer toepassingsgebieden.
De lectoraten Mobiliteitstechnologie, Voertuigmechatronica en Meet- & Regeltechniek hebben de handen ineengeslagen. Samen met de projectpartners zorgen wij dat de optimale, effectieve en efficiëntie werkwijze (model based design – rapid control prototyping – automatische codegeneratie) toegankelijk wordt voor het MKB. Bovendien zorgen we dat gekwalificeerde resources (opgeleide ingenieurs en betaalbare tools op maat) beschikbaar komen om deze werkwijze te faciliteren.
Het project FAST & CURIOUS omvat een totaalaanpak van ontwerp en realisatie van een regelaar of besturing van een systeem. Software engineering wordt minder belangrijk, terwijl de aandacht voor de applicatie zelf toeneemt. Doorlooptijden worden korter, kwaliteitsbewaking verandert, afname van producten zal minder tijdrovend zijn.

Projectpartners: DTI, Altramotive, Prodrive, Heemskerk IT, Alten Mechatronics, Silent Motor Comp., BRACE, Noldus, Greendino, AMproducts, GET (Gas Engine Tech.), Votex Bison, VSE, Terberg Benschop. Automotive Engineering bij Fontys en Electronics-ICT bij Karel de Grote Hogeschool.