ACE Student Award 2018 gaat naar onderzoek over turbochargers

Roel Prins, kersverse afstudeerder van de HAN (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) won op 4 juli 2018 de Student Award 2018 van het Automotive Center of Expertise ACE. Zijn afstudeeropdracht voerde hij uit bij Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe B.V. Het onderzoek ging over elektronische communicatie in de actuatoren die de prestaties van de turbo’s beïnvloeden.

ACE Student Award 2018

Zes genomineerde studenten van zowel Hogeschool Rotterdam, Fontys als de HAN presenteerden hun onderzoek op 4 juli op de Automotive Campus in Helmond aan een driekoppige jury en aan vertegenwoordigers van de automotive industrie en het onderwijs. ACE heeft deze Student Award in het leven geroepen om de kennis en innovatie in de automotive bedrijven zichtbaar te maken. Ook komen op deze manier de kennis en vaardigheden van hbo automotive afgestudeerden over het voetlicht. Een reis voor twee personen naar de Detroit Autoshow begin 2019 is de prijs die Roel Prins met zijn afstudeeropdracht gewonnen heeft.

Ontwikkeling controlebox

Roel Prins heeft voor zijn afstudeeropdracht een controlebox ontwikkeld die in staat is de SENT signalen van de actuatoren van de turbo te decoderen en te gebruiken om de stand van de actuatoren in de gewenste positie te krijgen. De computer in de testcel wordt geprogrammeerd om autonoom een turbo te testen. De computer stuurt de commando’s naar de controlebox die Roel ontwikkeld heeft, zodat hij de signalen kon gebruiken.
Roel: “Het uitdagende aan mijn onderzoek is dat ik kan meedenken in de ontwikkeling van het productieproces. Daar ligt mijn ambitie. Vanaf 1 augustus ga ik ook van start bij MTEE met het productieproces van de actuator.” Roel heeft eerst een mbo-opleiding technisch specialist personenauto’s gedaan en is daarna bij de hbo opleiding automotive terechtgekomen. Een stap die hem uiteindelijk bij MTEE heeft gebracht waar zijn carrière nu begint.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. Saskia Lavoo

E-mail: S.Lavoo@ACEMobility.nl
Tel: 06-22670322

Geplaatst in Nieuws

Aanmelden voor ACE nieuwsbrief

* = verplicht veld
Ik ben een: