Fontys Automotive studenten rijden elektrisch naar Berlijn

Waarom Berlijn?

De twee teams bouwden voort op enerzijds de elektrische buggy die in 2016 gebouwd is door Team Aeris Electric Drive, anderzijds op de eveneens elektrische Burton, uit een vorig project van Siemens (ESCBO project) van Team Elegance.

Het zouden geen studententeams zijn als ze niet bedachten dat er een competitie-element in het project moest worden ingebracht en dat is ze – zeker vanuit promotioneel oogpunt – uitstekend gelukt. Want beide teams vertrokken vrijdag 9 juni voor een lange rit naar … Berlijn! Waarom Berlijn? Omdat daar dit jaar op 10 en 11 juni de FIA Formula E-race wordt gehouden, een race waar zo’n 20 professionele teams met elektrische raceauto’s aan mee doen. Hoewel de teams daar niet aan meedoen, leek hen het wel de perfecte reden om Berlijn als bestemming te kiezen.

 

De race op 9 juni

Beide teams troffen hun eigen voorbereidingen en besteedden veel aandacht aan de route die uiterst zorgvuldig gepland moest worden in verband met de laadmogelijkheden voor de voertuigen. Ieder team heeft haar eigen route bepaald.

 

Aankomst bij de Brandenburger Tor

Na veel ontberingen waaronder stromende regen en niet werkende laadpalen kwam het Team Aeris Electric Drive vrijdagnacht als eerste aan bij de Brandenburger Tor. Een schitterende prestatie van Team Aeris, maar ook Team Elegance kwam goed voor de dag en overwon onderweg ook slecht communicerende laadpalen en andere elektrische en mechanische mankementen.

Zaterdag zijn de teams, op uitnodiging van de organisatie van de FIA Formule-e race, op het circuit geweest. Er was veel bekijks van bezoekers en de teams hebben een aantal vakbladen bereikt waarin artikelen worden geplaatst over de elektrische voertuigen.

Geplaatst in Nieuws Getagd met , , , ,

Aanmelden voor ACE nieuwsbrief

* = verplicht veld
Ik ben een: