Nieuwbouw Fontys Automotive Helmond bereikt hoogste punt

Op 18 juni 2018 is het hoogste punt bereikt bij de nieuwbouw van Fontys Automotive in Helmond. Onder het toeziend oog van vele genodigden, waaronder wethouder Jos van Bree van de gemeente Helmond, bediende directeur Ella Hueting de hijskraan waarmee een pijler omhoog werd gehesen en werden de vlaggen van bouwbedrijf V.d. Ven en Fontys Automotive ontvouwd.

Het in december 2018 op te leveren pand met een grondoppervlakte van 870 m2 biedt studenten van het 3e en 4e studiejaar Automotive, het lectoraat Automotive en de afdeling Zakelijke dienstverlening hun nieuwe huisvesting.

Het bouwproject is in die zin bijzonder dat er in november 2017 nog geen enkele indicatie was dat Fontys deze nieuwbouw wilde realiseren. De in februari 2018 door de RvB van Fontys genomen beslissing tot het plegen van nieuwbouw heeft daarna geleid tot een grote stroom aan acties. Nauwelijks een half jaar later is het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt. Het pand wordt binnen een jaar na het na het nemen van de beslissing tot het realiseren van de nieuwbouw, opgeleverd.

Naast deze nieuwbouw wordt ruim 1100 m2 leeromgeving gerealiseerd op de eerste verdieping van het huidige ABC gebouw op de Automotive Campus. De studenten van het 1e en 2e studiejaar Automotive krijgen hier onderwijs voor de periode januari 2019 – september 2019, tot hun nieuwe leeromgeving in Eindhoven op De Rondom op het TU/e terrein gereed is.

Geplaatst in Nieuws

Aanmelden voor ACE nieuwsbrief

* = verplicht veld
Ik ben een: