Defenture

Defenture is een jong en dynamische producent van speciale lichte voertuigen voor Defensie, veiligheidshandhavers en rampoperaties. Onze voertuigen zijn gewaardeerd door en verkocht aan de Nederlandse MOD’s speciale infanterie eenheden.

Defenture heeft een uniek concept van nauwe samenwerking met strategische lokale partners dat niet alleen helpt om de kosten en de doorlooptijd te minimaliseren, maar ook bijdraagt aan lokale welvaart en economische groei.

Defenture heeft een rijke historie in en specialistische kennis van automotive engineering, opgebouwd in de automotive industrie, Defensie industrie en diverse motorsport disciplines.

Opgericht door rallyrijder Gerard Rond en ondersteund door de gerenommeerde voertuigfabrikant VDL is de Nederlandse start-up Defenture begonnen met onderzoek & ontwikkeling in 2013. Serieproductie van de high-end infanterie voertuigen is in 2017 aangevangen.

Strategie:

Defenture ontwikkelt, produceert en levert in samenwerking met strategische partners in de keten innovatieve voertuigen die de klant ontzorgen en voortdurend de verwachtingen van de klant overtreffen.

Het ontwerp en de productie van voertuigen van de klanten worden ondersteund door de Defenture ontwerp- en productietechnologie. Onze schaalbare, modulaire platformen of voertuigen kunnen worden geproduceerd in samenwerking met de beste lokale partner(s), met behulp van de zeer gestandaardiseerde technologie.

De Defenture ontwerp- en productietechnologie is een continue proces van verbetering, beheerd door geschikt personeel van het hoofdkwartier van Defenture in Tiel, Nederland.

Defenture stelt hoge normen voor mobiliteit, veiligheid, eenvoud, laadcapaciteit en modulariteit. Altijd met de laagst mogelijke lifecycle kosten. Deze specificaties zijn gecombineerd in het ontwerp van onze voertuigen en zijn daarom een winnaar in alle opzichten. Lichtgewicht ontwerp, indrukwekkende technieken en dynamische rijeigenschappen maken een betere wendbaarheid voor troepen en specialisten.

Defenture levert oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken en daarmee verband houdende functionele toepassingen van specifieke doelgroepen. Defenture wil primair haar klanten ontzorgen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan verbeteringen in maatschappelijke context en internationale veiligheid.

www.defenture.com