TALCOM

Samen ontwikkelen

In het project The Automotive Learning Community (TALCOM) creëren automotive bedrijven, organisaties en verschillende onderwijsinstellingen samen een leeromgeving en -cultuur waar werkgevers in de automotive industrie en mbo-, hbo- en wo-opleidingen intensief samenwerken en van elkaar leren.

Wie we zijn

Wie we zijn

De automotive industrie en de onderwijsinstellingen ontwikkelen samen les- en trainingsmateriaal dat inhoudelijk en qua leervorm aansluit bij de behoeften van de werkenden in deze industrie. Inhoudelijk gaat het om bijvoorbeeld productinnovaties zoals elektrificatie, connectiviteit en driver biometrics. Ook op het gebied van proces- en supply chain innovatie is behoefte aan les- en trainingsmateriaal, bijvoorbeeld op het gebied van lean manufacturing, digitalisering, ketensynchronisatie en mobiliteitsconcepten. Uiteraard zijn verschillende leervormen van belang, zoals jobrotation, e-learning, praktijkleren en traineeships, waarmee werknemers op verschillende manieren nieuwe vaardigheden aanleren.

Klik hier voor de ACE Academy. Hier vind je alle cursussen, workshops, master-classes en webinars die de partners van TALCOM ontwikkeld hebben.

Klik hier voor alle events van TALCOM.

Resultaten

TALCOM zet in op nieuwe vormen van leren, leren in de praktijk en middels de learning community samen leren en leren van elkaar. Er is continue oog voor innovaties en verandering in de sector. De inhoud is dus altijd up-to-date en relevant. Het bedrijfsleven speelt een centrale rol. TALCOM is vraaggestuurd van aard. Het aanbod en leervormen van zowel het onderwijs, het bedrijfsleven als de commerciële opleiders is zoveel mogelijk modulair gestructureerd in doorlopende leerlijnen aan te bieden. Het voornaamste resultaat van dit project is dan ook de opbouw van de community. 

SLIM-regeling

Wat is het doel van de SLIM-regeling?

De SLIM-subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het MKB vanzelfsprekend te maken. Dit betekent dat binnen een organisatie aandacht is voor de ontwikkeling van de organisatie zelf en de medewerkers. Met de SLIM-subsidie kunt u vier soorten activiteiten in uw bedrijf ondersteunen: doorlichting van de onderneming, loopbaan- en ontwikkeladviezen, methodiekontwikkeling en het bieden van een praktijkleerplaats. 

We nodigen TALCOM partners uit om met ons mee het proces in te gaan van de interne ontwikkelbehoefte. Hier kunnen we bestaand aanbod op inzetten maar ook weer nieuw materiaal ontwikkelen wat via de Academy te ontsluiten is. Uiteindelijk willen  we ook een zg. ACE learning needs scan overhouden aan het project die we breed kunnen uitzetten. Wilt u meer weten? Kijk dan in de brochure.

5 hoofdthema's van TALCOM

Automotive Learning Community | Holland High Tech

Nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in automotive.

Er is iets misgegaan, probeer het later opnieuw.
{{ errors.first('firstname') }}
{{ errors.first('email') }}
Thank you