TALCOM

Samen ontwikkelen

In het project The Automotive Learning Community (TALCOM) creëren automotive bedrijven, organisaties en verschillende onderwijsinstellingen samen een leeromgeving en -cultuur waar werkgevers in de automotive industrie en mbo-, hbo- en wo-opleidingen intensief samenwerken en van elkaar leren.

Wie we zijn

Wie we zijn

De automotive industrie en de onderwijsinstellingen ontwikkelen samen les- en trainingsmateriaal dat inhoudelijk en qua leervorm aansluit bij de behoeften van de werkenden in deze industrie. Inhoudelijk gaat het om bijvoorbeeld productinnovaties zoals elektrificatie, connectiviteit en driver biometrics. Ook op het gebied van proces- en supply chain innovatie is behoefte aan les- en trainingsmateriaal, bijvoorbeeld op het gebied van lean manufacturing, digitalisering, ketensynchronisatie en mobiliteitsconcepten. Uiteraard zijn verschillende leervormen van belang, zoals jobrotation, e-learning, praktijkleren en traineeships, waarmee werknemers op verschillende manieren nieuwe vaardigheden aanleren.

Klik hier voor de ACE Academy. Hier vind je alle cursussen, workshops, master-classes en webinars die de partners van TALCOM ontwikkeld hebben.

Klik hier voor alle events van TALCOM.

Resultaten

Aan het einde van de looptijd van TALCOM is een publicatie verschenen met als titel: "Eindrapportage over de testopstellingen, online academies en onderzoekplatforms ontstaan binnen TALCOM". 

Ook is een publicatie verschenen als verantwoording naar Stimulus. Tijdens de loopfase van het project ontstond een groei naar 85 actieve organisaties. In dit rapport staat het resultaat van de werkgroepen beschreven en is ook zijn de concrete vervolgplannen voor leerpaden met verbredingstrajecten en met vragen uit de markt. 

 

 

SLIM-regeling

Wat is het doel van de SLIM-regeling?

De SLIM-subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het MKB vanzelfsprekend te maken. Dit betekent dat binnen een organisatie aandacht is voor de ontwikkeling van de organisatie zelf en de medewerkers. Met de SLIM-subsidie kunt u vier soorten activiteiten in uw bedrijf ondersteunen: doorlichting van de onderneming, loopbaan- en ontwikkeladviezen, methodiekontwikkeling en het bieden van een praktijkleerplaats. 

1 juni jl. diende een smal deel van de TALCOM partners een SLIM samenwerkingsverband 2023 in, met daarbinnen specifiek aandacht voor de doorontwikkeling van modules en de challenge based learning community portal uit TALCOM. Belangrijk onderdeel is ook de ontwikkeling van een ACE learning needs scan zodat we een tool hebben waarmee we leden/ partners kunnen helpen met de doorlichting van interne leerbehoefte en het benodigde aanbod kunnen verzorgen, ontwikkelen of zoeken. De vorige ronde bleken we net niet binnen het budget te passen, waar we inhoudelijk wel reeds akkoord waren bevonden. We maken dus een hele grote kans waardoor bij toekenning er, met een omvang van ruim 1 miljoen, weer een mooie versteviging van het learning community programma ontstaat.

5 hoofdthema's van TALCOM

Automotive Learning Community | Holland High Tech

Nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in automotive.

Er is iets misgegaan, probeer het later opnieuw.
{{ errors.first('firstname') }}
{{ errors.first('email') }}
Thank you