Defenture

Bedrijfsbeschrijving en achtergrond:

Defenture is een snelgroeiend en dynamisch bedrijf en gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, verkoop en het onderhoud van speciale lichte tactische voertuigen voor Defensie, veiligheidshandhavers en rampoperaties. Onze voertuigen worden onder andere ingezet door de speciale eenheid van de Koninklijke Landmacht, het Korps Commandotroepen (KCT) onder de naam “Vector”.

Loopbaanperspectief:

Werken bij Defenture betekent: deel uitmaken van een team van getalenteerde engineers die met passie werkt aan de ontwikkeling van zeer speciale voertuigen.

Als startend engineer zijn er binnen Defenture, afhankelijk van de lopende projecten, verschillende mogelijkheden op het gebied van product development, testing en Integrated Logistic Support (ILS). Daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien binnen de organisatie.

Actueel zijn we voor onze afdeling engineering op zoek naar zowel mechanical als electrical engineers, zie www.defenture.com.

Stage- en afstudeermogelijkheden:

Doorlopend hebben wij plaats voor een afstudeerder of stagiair. Afhankelijk van persoonlijke interesses en projecten kunnen de opdrachten uiteenlopen van nieuwe product- of procesontwikkelingen/verbeteringen tot voertuig of component testing.

Variërend per opdracht is er kennis gewenst op het gebied van:
• Ontwerp en productietechnieken voor de ontwikkeling van gegoten en gesmede (hoog belaste) componenten.
• Sterkte en levensduur berekeningen en simulaties.
• Flow analyses voor interieurconditioneringssystemen.
• Automotive electronica in relatie tot “Electromagnetic Compatibility” (EMC).