Monitoring

Slim gebruik van data

Veel praktijkgericht onderzoek in de automotive sector start bij monitoring. Toekomstige mobiliteit draait om geëlektrificeerd, geautomatiseerd en ‘connected’ rijden. Om verbeteringen in innovatieve voertuigen te kunnen doorvoeren is monitoring met als doel data over het ontwerp en de werking te verzamelen en analyseren, een vereiste.

Mobiliteitsoplossingen en smart manufacturing vereisen ook monitoring

Bovendien vragen nieuwe automotive bedrijfsmodellen zoals Mobility as a Service en Industry 4.0 ook meer en meer om betrouwbare gegevens uit de praktijk. Via slimme sensoren, connectiviteit en IoT zal op monitoring gebaseerde modellering worden geïntegreerd in toekomstige productontwikkeling, onderhoud en service.

Gezamenlijk onderzoek naar monitoring

ACE voert samen met industriële partners en de Nederlandse automotive hbo-opleidingen onderzoek uit op het gebied van monitoring. Deze hbo’s hebben al ervaring met het monitoren van voertuigen op het gebied van state, gebruik, werking en externe omstandigheden. De komende jaren zal ACE samen met ACE partnerbedrijven één op IoT gebaseerd gevalideerd monitoringconcept opstellen, een open toolbox samenstellen en twee tot drie extra monitoringprojecten opstarten.

Onderwerpen

Hernieuwbare energie, slimme logistiek en voorspellend onderhoud. Incl. connected monitoring en modellering.

Onderzoeksthema's

Gegevensintegriteit, (grote) gegevensverzameling, - reiniging, - fusie, - analyse, slimme detectie, op monitoring gebaseerde modellering, connectiviteit IoT (5G), Kunstmatige Intelligentie.

Gerelateerde events