Monitoring

Monitoring project met RET

ACE heeft monitoringactiviteiten opgezet in een project met de RET in Rotterdam. Het project bestond uit het monitoren, analyseren en rapporteren van ongeveer 50 geëlektrificeerde stadsbussen. De monitoring is uitgevoerd op verschillende soorten bussen van verschillende fabrikanten en / of met verschillende soorten aandrijfsystemen, en/of de VDL Citea Electric, de e-Busz en de Van Hool Hydrogen brandstofcel elektrische bus.

ACE verzamelde verschillende gegevens van de bussen, zoals:

  • De gereden kilometers op de verschillende lijnen
  • Energieverbruik van net tot wiel, afhankelijk van rij- en klimaatomstandigheden
  • Batterijgedrag en gezondheid gedurende de seizoenen en in de tijd.

De volgende stap was het verifiëren van de data die van de bussen zelf komen. Met name de data die belangrijk waren voor het succes van het onderzoek. Een van de vragen was of de brongegevens overeenkomen met de echte gegevens. Dit kon worden onderzocht door de bussen aan boord te monitoren, die zijn vergeleken met de online ViriCiti-gegevens. 

Betrokken partijen, naast ACE en RET, zijn ViriCiti die de on-board tools leverde die nodig zijn om de data op te halen en VDL, e-Traction en Van Hool die technische configuratie-informatie van de bussen verstrekten. 

Stefan Kraaijvanger
Projectmedewerker


s.kraaijvanger@acemobility.nl

Onze partners

ACE werkt nauw samen met de industrie aan het opbouwen van relevante expertise en talentontwikkeling. Dit zijn onze partners.

Meer informatie over partnerschap

Nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in automotive.

Er is iets misgegaan, probeer het later opnieuw.
{{ errors.first('firstname') }}
{{ errors.first('email') }}
Thank you