Zero Emission Heavy Duty Mobile Equipment

EFRO project Zero Emission Heavy Duty Mobile Equipment

De hoofddoelstelling van het EFRO-projectZero Emission Heavy Duty mobile equipment is de ontwikkeling, demonstratie en validatie van elektrisch-aangedreven en waterstof-elektrisch aangedreven zware mobiele voertuigen.

Door regelgeving met betrekking tot emissies (Nederlands Klimaatakkoord, lange termijnstrategie Europese Commissie) en een markttransitie naar automatisering, ontstaat er een groeiende marktvraag naar verduurzaming en digitalisering van zware mobiele voertuigen (heavy duty mobile equipment). Zo neemt de marktbehoefte naar een duurzame en gedigitaliseerde Empty Container Handler (ECH) en Hooby Smalspoor  gestaag toe. De Empty Container Handler is een zwaar mobiel voertuig dat containers kan verplaatsen, en wordt doorgaans gebruikt in de havenindustrie. De Hooby smalspoor is een kraan die speciaal is ontwikkeld voor het uitvoeren van onderhoud aan sloten/ waterwegen door de waterschappen. Door de minimale breedte van het mobiele voertuig is het in staat om in de beperkte ruimte naast sloten te opereren.

Momenteel opereren beide mobiele voertuigen op dieselbrandstof. De jaarlijkse uitstoot van de gehele vloot aan voertuigen voor Hyster Yale en Hobelman is aanzienlijk, hetgeen het belang van duurzame alternatieven benadrukt van zowel Hyster Yale en Hobelman als haar eindgebruikers.

ACE Mobility, HAN en Fontys ontwikkelen in dit project onder andere een modulair en schaalbare technologie, zodat deze kan worden geïmplementeerd bij het verduurzamen van andere zware mobiele voertuigen. Daarnaast werken we aan verscheidene (digitale) innovaties met betrekking tot data-analytics. Zodoende is het mogelijk om een voorspellend onderhoudsmodel op te stellen, dat tijdig onderhoud kan signaleren en op deze manier de operationele tijd van de mobiele voertuigen kan maximaliseren.

Stefan Kraaijvanger
Projectmedewerker


s.kraaijvanger@acemobility.nl

Onze partners

ACE werkt nauw samen met de industrie aan het opbouwen van relevante expertise en talentontwikkeling. Dit zijn onze partners.

Meer informatie over partnerschap

Nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in automotive.

Er is iets misgegaan, probeer het later opnieuw.
{{ errors.first('firstname') }}
{{ errors.first('email') }}
Thank you