Pre-master minor Automotive Technology

TU/e (HBO-TOP Automotive Technology)

Wil jij na je studie nog doorstuderen?

Het pre-master traject is bedoeld voor ambitieuze studenten die na hun hbo studie willen doorstuderen aan de TU/e. Deze studenten krijgen hierdoor direct toegang tot de wetenschappelijke master Automotive Technology. Dit scheelt een jaar studietijd én kosten!

 • Exclusief voor Automotive Engineering studenten van Fontys Hogescholen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
 • Rechtstreeks toegang tot de masteropleiding Automotive Technologie aan de TU/e. Dit scheelt een jaar studietijd omdat dit programma het reguliere schakelprogramma vervangt
 • Vervanging reguliere KiesOpMaat minor door vrije minor aan de TU/e
 • Geen extra kosten, bewijs betaald collegegeld van hbo is vereist
 • Mogelijkheid om basiswiskunde te volgen in het 2e of 3e jaar

Doordat de pre-master enkel in het najaars semester te volgen is, heeft dit gevolgen voor de semestervolgorde van Fontys studenten. Stage en minor zullen hierbij omgewisseld worden.

Niels Winter
Account- en Relatiemanager


n.winter@acemobility.nl

De totale omvang van het pre-master programma aan de TU/e bedraagt 30 EC (exclusief 3 EC t.b.v. de verplichte voorbereidende cursus ‘Basic Math’)

Pre-master programma

 • Verplicht: Linear Algebra, Calculus variant 2, Modeling of time-dependent systems: energy storage and transport, Systems and Signals, Advanced Calculus 1, Dynamics and Control of Mechanical Systems, Thermodynamics
 • Trainingen: RSI-training (verplicht), Arbo en milieu (verplicht), Matlab (sterk aangeraden) , Engels (sterk aangeraden)

Ingangseisen

 • Aanmelding bij Niels Winter
 • Gesprek ACE met SLB/SLC en student over haalbaarheid
 • Gemiddeld cijfer minimaal 7 in de hoofdfase bachelor voor de inhoudelijk relevante vakken
 • Voorbereidende cursus Basic Math (3EC) gevolgd en behaald

Het TU/e vak Basiswiskunde is behaald voor aanvang van het programma (tijdens semester 4 of 6). Basiswiskunde is voorwaardelijk en een voorbereidend onderdeel voor het behalen van de pre-master. Het is dan ook verplicht en vastgelegd als ingangseis. Dit vak kent 1 uitvoering per studiejaar in de periode februari-juli: 2DL00 (avond)

Startdatum pre-master: een maal per jaar in september 

Startdatum Basis Math: een maal per jaar in februari

Wil je graag meer informatie over het programma, de aanmelding of de deelnamevoorwaarden?Neem dan contact op met Niels Winter via: n.winter@acemobility.nl

Wil je graag weten hoe voormalige studenten de pre-master hebben ervaren? Lees hier dan het interview met Abdulla Tarshahani

Handige links:
Pre-master minor Automotive Technology TU/e (HBO-TOP Automotive Technology)
Masteropleiding Automotive Technology
Reguliere schakelprogramma 
Basic Math
FAQ​​​​​​​

 

Ik ben zelf altijd heel erg van het opzoeken van achtergrondinformatie. Tijdens de pre-master krijg je eindelijk antwoord op dat soort vragen. De vakken zijn erg uitgebreid en bepaalde onderwerpen worden veel meer uitgediept.

Abdulla Tarshahani