Over ACE Mobility

Ontwikkelingen in mobiliteit gaan razendsnel. De toekomst van het wegverkeer vraagt om slimme en groene oplossingen. Daarin spelen de Nederlandse automotive industrie en automotive opleidingen een belangrijke rol. In dit dynamische speelveld is een voorname taak weggelegd voor het Automotive Center of Expertise (ACE) dat een krachtig netwerk vormt van een selecte groep voorname bedrijven en organisaties in de Nederlandse automotive industrie en twee hbo-onderwijsinstellingen. Dit zijn Fontys Hogescholen en  HAN University of Applied Sciences

Benutten van de kracht van het netwerk
Toegepaste kennis en onderzoek staan bij ACE centraal en juist die kennis helpt het bedrijfsleven om flexibel en wendbaar te zijn en snel te kunnen inspelen op veranderingen. ACE benut de kracht van het netwerk als kennisinstituut voor de automotive industrie. Een optimale aansluiting van praktijkgericht onderwijs en de ontwikkelingen in de dagelijkse beroepspraktijk van de industrie zijn daarvoor essentieel. De ambities zijn hoog en de toekomstige behoeften van de automotive industrie zijn leidend zin de koers van ACE.

Kennisinstituut met aandachtsgebieden
ACE als kennisinstituut heeft als doel om de Nederlandse automotive sector sterk, wendbaar en toekomstbestendig te houden door de kracht van de voornaamste spelers in de automotive sector te bundelen en de synergie te benutten. De behoeften van de industrie zijn daarin leidend en de kennis vanuit de hbo’s en de bedrijven vormen de pijlers. ACE draagt bij aan een sterke automotive sector door focus op:

  • Industrie als leidraad (zie het overzicht van onze partners)
  • Onderzoek (zie overzicht op de homepage)

  • Talent; kijk naar deze video voor het ACE aanbod aan hbo technische studenten

Mobiliteitsdenken
Het denken over mobiliteit en daaraan gekoppeld de energietransitie zijn voor de automotive industrie en het onderwijs van groot belang. Bekijk de video over de discussie met vooraanstaande spelers van het automotive vakgebied en de kennisinstituten over de toekomst van automotive. 

 

Meer weten? Hier vind je meer informatie:

Toekomstplan 2023-2027

Samenwerking met hogescholen

Jaarverslagen 

Roadmap Automotive

Tien jaar ACE

Ons team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HAN Hogeschool
Ruitenberglaan 29
6826 CC Arnhem

Blijf op de hoogte

Er is iets misgegaan, probeer het later opnieuw.
{{ errors.first('firstname') }}
{{ errors.first('email') }}
Thank you