Automotive Onderzoek

ACE Mobility is de initiator, aanjager en kennisdeler en daarmee een belangrijke schakel tussen de automotive en mobiliteitssector en onderzoeksinstituten om een bijdrage te leveren aan het versnellen van innovatie- en transitievraagstukken.

Op naar slimme en schone voertuigen

Fontys, HAN en ACE Mobility doen de komende vier jaar onderzoek met een SPRONG-subsidie. De onderzoeksgroep heet voluit Future Autonomous Sustainable Transport (FAST). Bereikbaarheid tot producten, diensten en mensen, dat is waar mobiliteit om draait! Mobiliteit mag niet ten koste gaan van de leefbaarheid. Mobiliteit van de toekomst moet schoner, stiller, efficiënter, veiliger, betaalbaar en inclusief zijn voor burgers, bedrijven en de samenleving als geheel. Dat betekent een aantal flinke uitdagingen. 

Meer over SPRONG FAST

Zero Emission Heavy Duty Mobile Equipment

De hoofddoelstelling van dit EFRO-project Zero Emission Heavy Duty mobile equipment is de ontwikkeling, demonstratie en validatie van elektrisch-aangedreven en waterstof-elektrisch aangedreven zware mobiele voertuigen.

Naar Zero Emission Heavy Duty Mobile Equipment

RAAK PRO Duurzame batterijen

Fontys Hogescholen voert een onderzoek uit om praktische methoden te bepalen voor het beoordelen van de gezondheid en resterende levensduur van gebruikte batterijen. Deze kennis zal waardevolle inzichten opleveren in de (her)bruikbaarheid van batterijen in verschillende duurzame toepassingen. Het hergebruik, tweede leven en recyclen van batterijen draagt bij aan nationale en Europese duurzaamheidsdoelstellingen.

Meer over het project duurzame batterijen

RAAK PRO Change

In het 4-jarig RaakPRO programma CHANGE, dat staat voor Competitive Heavy-vehicles using AI to create Next Generation Efficiency)e staat de onderstaande vraag centraal: 

Welke meerwaarde biedt het (data gedreven) ontwerpen en slimmer maken van getrokken materieel, al dan niet in samenhang met de systemen in het trekkend voertuig, voor een schoner, efficiënter en productiever transport

Lees meer over RAAK PRO Change

Dashboard

De automotive sector bloeit als nooit tevoren. Dat laat het door ACE Mobility ontwikkelde dashboard duidelijk zien. Er is veel informatie en data beschikbaar over de branche, maar er is niet één overzicht van de complete Nederlandse automotive industrie. Dit ACE Mobility Dashboard zet op vijf thema's actuele feiten en cijfers op een rij en geeft u een compleet overzicht van de Nederlandse automotive industrie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels Winter en/of Stefan Kraaijvanger.

Naar het dashboard

Afgerond project Autonoom goederentransport

Op naar autonoom goederentransport in 2030

Met 2030 als stip op de horizon hebben de initiatiefnemers van IMIAT via verschillende projecten de weg hiernaartoe geïnventariseerd. IMIAT staat voor Innovation Mobility Implementation Automated Transport. IMIAT richtte zich met name op het testen en implementeren van de technologieën in testomgevingen en in Living Labs. Initiatiefnemer voor het project was het Automotive Center of Expertise ACE Mobility, die als linking pin tussen het automotive onderwijs en de automotive industrie innovaties en ontwikkelingen adresseert, waarin onderwijs en industrie samenwerken. In de loop van 2023 is besloten het initiatief af te ronden. 

Naar IMIAT

Onze partners

ACE werkt nauw samen met de industrie aan het opbouwen van relevante expertise en talentontwikkeling. Dit zijn onze partners.

Meer informatie over partnerschap

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in automotive

Er is iets misgegaan, probeer het later opnieuw.
{{ errors.first('firstname') }}
{{ errors.first('email') }}
Thank you