Automotive Onderzoek

ACE Mobility bundelt de krachten van zowel Nederlandse als internationale automotive bedrijven en de automotive hbo-opleidingen. Gezamenlijk verrichten we relevant onderzoek om de Nederlandse automotive industrie toekomstbestendig en baanbrekend te houden.

Toekomstbestendige automotive oplossingen

Rol van ACE in onderzoeksprojecten

Naar oplossingen

Lichtgewicht materialen en structuren

Het gebruik van lichte en recyclebare materialen is een uiterst belangrijk onderwerp bij het ontwerpen van schonere en energiezuinigere voertuigen. Daarom is er een voortdurend streven naar het ontwikkelen van lichtere voertuigen die zijn gemaakt van slimme en duurzame materialen. Voorbeelden van automerken die al alternatieven voor stalen onderdelen hebben gebruikt zijn BMW (i3: vezelcomposietmateriaal) en Tesla (model S: aluminium).

Naar lichtgewicht materialen en structuren

Zero Emission Heavy Duty Mobile Equipment

De hoofddoelstelling van dit EFRO-project Zero Emission Heavy Duty mobile equipment is de ontwikkeling, demonstratie en validatie van elektrisch-aangedreven en waterstof-elektrisch aangedreven zware mobiele voertuigen.

Naar Zero Emission Heavy Duty Mobile Equipment

Autonoom goederentransport

Op naar autonoom goederentransport in 2030

Nederland koploper maken op het gebied van de implementatie van Connected & Automated Transport (CAT) in het wegverkeer, dat is wat IMIAT beoogt. Met 2030 als stip op de horizon gaan de initiatiefnemers van IMIAT via verschillende projecten de weg hiernaartoe bewandelen. IMIAT staat voor Innovation Mobility Implementation Automated Transport. IMIAT richt zich met name op het testen en implementeren van de technologieën in testomgevingen en in Living Labs. Initiatiefnemer voor het project is het Automotive Center of Expertise ACE Mobility, die als linking pin tussen het automotive onderwijs en de automotive industrie innovaties en ontwikkelingen adresseert, waarin onderwijs en industrie samenwerken. 

Naar IMIAT

Onze partners

ACE werkt nauw samen met de industrie aan het opbouwen van relevante expertise en talentontwikkeling. Dit zijn onze partners.

Meer informatie over partnerschap

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in automotive

Er is iets misgegaan, probeer het later opnieuw.
{{ errors.first('firstname') }}
{{ errors.first('email') }}
Thank you