Dennis Laros afgestudeerd bij ACE

Nederland, pak je kans om te innoveren bij de ontwikkeling van de infrastructuur voor elektrische voertuigen

Recent is bij ACE (Automotive Center of Expertise) Dennis Laros van de opleiding Automotive Management van de Fontys Hogeschool afgestudeerd. In zijn afstudeerscriptie met als titel “Elektrische infrastructuur als een kans” onderzocht hij hoe het Nederlandse automotive ecosysteem de kans rondom de elektrische infrastructuur optimaal kan benutten.

In een videopresentatie geeft Dennis aan wat zijn onderzoek behelst. Dennis Laros was een van de vijf genomineerden voor de ACE Student Award, die ACE begin juli uitreikte.

Alternatieve laadmogelijkheden

In 2024 zullen 1.9 miljoen elektrische auto’s hun batterijen moeten opladen. Dat betekent dat er uitdagingen liggen op de infrastructuur, zowel in logistiek als technologisch opzicht. In Nederland is de kennis beschikbaar bij universiteiten, hogescholen, in het (automotive) bedrijfsleven en bij de energiebedrijven om alternatieve laadmogelijkheden te onderzoeken, om daarmee het laden sneller en gemakkelijker te maken. Ook internationaal kan Nederland een hoop business opleveren. Technologisch zou bijvoorbeeld het draadloos laden via inductietechnologie onderzocht moeten worden. Een andere alternatieve mogelijkheid is te kijken naar de mogelijkheid van het laden met zonne-energie, waar bijvoorbeeld LightYear zich op focust.

Dennis Laros: “Het aanleggen van de EV- infrastructuur kan niet door één partij gedaan worden, een goede samenwerking is gewenst voor een efficiënte uitrol van de EV-infrastructuur. Ook zijn de hogescholen bij uitstek geschikt om mee te helpen de innovaties, waarbij verschillende opleidingen betrokken moeten zijn, van de grond te krijgen.”

Klik hier om de management summary van zijn afstudeeronderzoek te lezen.
Indien u graag meer wilt lezen van zijn afstudeeronderzoek, neem dan contact met ons op via secretariaat@acemobility.nl.

ACEStudent Award 2020

ACE heeft deze Student Award in het leven geroepen om de kennis en innovatie in de automotive bedrijven zichtbaar te maken. Vijf genomineerde studenten van Fontys, Hogeschool en de HAN presenteerden hun onderzoek op 7 juli op de Automotive Campus in Helmond aan een driekoppige jury en aan vertegenwoordigers van de automotive industrie en het onderwijs. Janneke Hoekstra, voorzitter van de jury: