Veel waardering van bedrijven voor Online Automotive Carrièredag 2020

Veel waardering van bedrijven voor Online Automotive Carrièredag 2020

Door de COVID-19 maatregelen was ACE dit jaar genoodzaakt om de Automotive Carrièredag 2020 geheel digitaal te organiseren. Maar hoe gaat dat dan, als je normaal gesproken een bedrijvenmarkt organiseert waar meer dan 40 bedrijven staan, die bezocht wordt door 1200 studenten van de hbo automotive opleidingen in den lande?

ACE heeft gebruik gemaakt van een eventplatform waardoor via een livestream de automotive studenten de mogelijkheid kregen om te kiezen uit maar liefst 20 bedrijfspresentaties. Bovendien konden de studenten vragen stellen aan de bedrijven door middel van een Whatsapp-applicatie. De livestream is door ruim 900 automotive studenten bezocht, elke bedrijfspresentatie bleek door zo’n 200 bezoekers gevolgd te worden. Een enorm aantal waar wij als ACE ontzettend trots op zijn!

Ook is gedacht aan de persoonlijke contacten tussen studenten en bedrijven; ‘s middags stonden de Match & Meet sessies gepland. Tijdens deze 1-op-1 sessies hebben studenten en bedrijven de mogelijkheid gehad om elkaar beter te leren kennen, bijvoorbeeld ter voorbereiding van een stage- of afstudeeropdracht. Veel bedrijven hebben weer behoefte aan én ruimte voor stagiairs en afstudeerders omdat bedrijven inzien dat technologische innovaties van levensbelang zijn voor hun voortbestaan. Studenten en afgestudeerden uit de automotive hbo-wereld zijn dan van harte welkom.

Automotive professionals

Automotive professionals van de hbo-opleidingen zijn in staat de complexe uitdagingen op het gebied van vervoersconcepten, duurzaamheid en technologie te begrijpen, te interpreteren, en in teams met andere professionals oplossingen te creëren. De automotive industrie ontvangt de afgestudeerde hbo automotive engineers die het automotive vakgebied verder ontwikkelen met open armen, getuige de vele bedrijven die dit jaar aan de online presentaties en Match & Meet sessies deelnamen. Dit levert dan ook vaak een goede match op. Bij veel bedrijven zijn automotive studenten inmiddels werknemers geworden.

Aftermovie
Klik op de video hieronder om een sfeerimpressie te krijgen van de ACE Automotive Carrièredag 2020.

Studio Arnhem
Studio Helmond