Druk bezochte livestream ACE Automotive Carrieredag 2021

Dit jaar is er opnieuw gekozen voor een digitale versie van de ACE Automotive Carrièredag. Via SoMMedia hebben we gebruik gemaakt van een online event platform en het programma zelfs uitgebreid met Meet The Professional sessies. Zo’n 30 toonaangevende bedrijven hebben de studenten van de automotive opleidingen aan de Fontys Hogescholen en de HAN een exclusieve kijk in de keuken gegeven.

De livestream werd wederom druk bezocht waarmee de digitale versie van de ACE Automotive Carrièredag opnieuw een groot succes was! Door middel van bedrijfspresentaties met een Q&A faciliteit hebben studenten de mogelijkheid gekregen om een exclusieve kijk te nemen bij de automotive bedrijven. In de middag vonden er Meet The Professional sessies plaats waar studenten digitaal het gesprek konden aangaan met young professionals van verschillende bedrijven. Hierbij kwamen verschillende topics aan bod zoals functieprofielen binnen de automotive industrie maar ook topics als competenties en toekomstperspectief bleven niet onbesproken. Voor de derde en vierdejaars studenten zijn er in de middag Online Speeddates georganiseerd waarbij zij in een 1-op-1-gesprek nader kennis konden maken met het bedrijf en soms al concrete stage- en/of afstudeeropdrachten konden bespreken.

De livestream is wederom in grote getale bezocht door geïnteresseerde automotive studenten. Elke bedrijfspresentatie en Meet The Professional sessie bleek door zo’n 200 bezoekers gevolgd te worden. Hier zijn wij als ACE enorm trots op!

Automotive professionals

Automotive professionals van de hbo-opleidingen zijn in staat de complexe uitdagingen op het gebied van vervoersconcepten, duurzaamheid en technologie te begrijpen, te interpreteren, en in teams met andere professionals oplossingen te creëren. De automotive industrie ontvangt de afgestudeerde hbo automotive engineers die het automotive vakgebied verder ontwikkelen met open armen, getuige de vele bedrijven die dit jaar aan de bedrijfspresentaties, meet the professional sessies en online speeddates deelnamen. Dit levert dan ook vaak een goede match op. Bij veel bedrijven zijn automotive studenten inmiddels werknemers geworden.