ACE Carrièredag op 15 oktober 2020

Datum & tijd

14 October 2020
07:45 - 16:00

Voeg toe aan agenda

Locatie

Online platform

Bekijk locatie

Aanmelden

Het Automotive Center of Expertise organiseert ook dit jaar, in samenwerking met de Automotive opleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Fontys Hogescholen en Hogeschool Rotterdam, de Automotive Carrièredag.  

Uiteraard wordt dat anders dan voorgaande jaren omdat we de richtlijnen van het RIVM streng naleven en bovenal de gezondheid van een ieder willen waarborgen. De Automotive Carrièredag zal daarom volledig gedigitaliseerd zijn.

De carrièredag vindt plaats op donderdag 15 oktober 2020 van 08:45 tot ca.17:00 uur via een online eventplatform. Net als voorgaande jaren, is deelname aan de carrièredag verplicht voor alle automotive studenten. Er worden dan ook wederom meer dan 1000 studenten verwacht!  

Dit jaar is het programma van de Automotive Carrieredag opgesplitst in 3 elementen:

- Digitale Carrieregids
Elke automotive student krijgt de digitale carrieregids opgestuurd waarin alle ins & outs staan vermeld van de bedrijven die dit jaar mee doen aan de Automotive Carrieredag. Studenten kunnen aan de hand van de digitale carrieregids een aantal bedrijven kiezen waar zij nader kennis mee willen maken door het bijwonen van een bedrijfspresentatie en/of een Match en Meet sessie.

- Bedrijfspresentaties via livestream
In zowel Arnhem op de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen en Helmond op de Automotive Campus zijn studio's gebouwd waar bedrijven zichzelf kunnen presenteren via een livestream. Er is zelfs een mogelijkheid tot interactie voor het streamende publiek.

- Match & Meet sessies
Vooraf worden studenten op basis van hun keuze, interesse, opleiding, opleidingsjaar en specialisatie, gematcht met bedrijven. Tijdens deze one-on-one sessies kunnen studenten een beter beeld krijgen als het gaat om hun toekomst binnen het desbetreffende bedrijf (denk aan mogelijkheden voor stage, afstudeeropdrachten of zelf vacatures voor een junior functie).

De Automotive carrière dag heeft als doel om:  

  • Studenten van alle leerjaren de gelegenheid te bieden om zich te oriënteren binnen de Automotive sector en haar specifieke carrièremogelijkheden.  
  • Bedrijven en organisaties de gelegenheid te bieden om zichzelf te profileren bij studenten en om concrete stage- en afstudeermogelijkheden en banen te laten zien. 
  • Studenten en bedrijven de mogelijkheid te bieden om te netwerken met elkaar, docenten, lectoren en collega’s uit de branche.   

 

Klik om de Digitale Carrieregids 2020 in te zien!