Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit

Datum & tijd

26 September 2022
10:30 - 18:15

Voeg toe aan agenda

Locatie

De Rijtuigenloods Amersfoort 

Bekijk locatie

Aanmelden

Registreer via onderstaande knop

Aanmelden

We staan samen voor de uitdagende opgave om de mobiliteit te verduurzamen. Het is glashelder: dit doen we samen en het wordt steeds concreter. Ondernemers en werkgevers, de overheid van lokaal tot Europees, kennisinstellingen en het en onderwijs. Nu is het een mooi moment om met elkaar te delen waar we staan en wat we nog meer willen.

Daarom draait de Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit dit jaar om zakelijke mobiliteit. Het deelsessieprogramma kent vijf pijlers: de werkgeversaanpak, elektrisch vervoer, logistiek, duurzame energiedragers, Europa en innovatie. Verheug je op spannende presentaties, interactieve workshops, prikkelende debatten en innovatieve demonstraties.

Programma
09.30 - 10.30 uur inloop en registratie
10.30 - 11.30 uur plenair programma
11.45 - 12.30 uur deelsessies
12.30 - 13.15 uur lunch en demo's
13.15 - 17.30 uur deelsessies
17.30 - 18.30 uur borrel 

Voor meer informatie over het programma,klik hier.

Tijdens de conferentie zal ACE een interactieve deelsessie organiseren over het onderzoeksproject IMIAT.
Hieronder meer informatie:

 

Geautomatiseerd goederenvervoer in Nederland: van utopie naar realisatie in 2032

Spreker(s)
Niels Winter (ACE Mobility)
Jeroen van der Werf (ACE Mobility)
Corine Legdeur (ACE Mobility)

Omschrijving
Een daling van 6,2% in het aantal verkeersdoden op jaarbasis? Een afname van 1681 uur van het totaal aantal files? Een 13% efficiëntietoename van energie en 52% minder vrachtwagens op de weg? Deze effecten kunnen zomaar het gevolg zijn van de implementatie van geautomatiseerd goederenvervoer op de snelwegen in Nederland!

Het IMIAT-initiatief heeft als ambitie om in 2032 Nederland koploper te maken op het gebied van implementatie van geautomatiseerd goederenvervoer over de weg in Europa. Men wil in 2032 een snelweg gerealiseerd hebben waar logistieke dienstverleners 100% geautomatiseerd hun goederen over de snelweg kunnen vervoeren.

Een mooie en uitdagende ambitie maar geautomatiseerd transport roept vast meteen een aantal vragen bij jou op en waarschijnlijk ook een gevoel van weerstand: wat gebeurt er met de vrachtwagenchauffeurs? Wie gaat het betalen? Wie is aansprakelijk bij een ongeval? Wat levert het Nederland maatschappelijk op?

Tijdens deze interactieve workshop nodigen wij jou uit om samen met ons en experts te discussiëren over een aantal van deze stellingen met als doel jou actief na te laten denken over de mogelijkheden, de kansen maar ook de gevaren die geautomatiseerd goederenvervoer in Nederland met zich meebrengt.