Datum & tijd

26 September 2024
09:30 - 16:30

Voeg toe aan agenda

Locatie

Locatie is Connectr Shared Office op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem.

Bekijk locatie

Aanmelden

Meer informatie over deze masterclass vindt u op de website van Hogeschool Arnhem en Nijmegen. 

Aanmelden

In de energietransitie bewegen we van een centrale naar een meer decentrale opwek van elektriciteit met meer gelijkspanningstechnologieën, zoals zonnepanelen en batterijen. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen in de vermogenselektronica die het gebruik van gelijkspanning veiliger en makkelijker maken. De uitdaging nu is hoe de gelijkspanningstechnologie bij kan dragen aan de energietransitie. 

Vanuit het unieke en gezamenlijke netwerk van bedrijven en organisaties betrokken bij de gelijkspanningstechnologie in het energiedomein, organiseren Stichting Gelijkspanning Nederland, Connectr, HAN University of Applied Sciences, Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE), TU Delft en de The Hague University of Applied Sciences een masterclass over de mogelijkheden van gelijkspanningstechnologie in de energietransitie. Met vijf experts die hun kennis en ervaring delen.

De masterclass is bedoeld voor mensen die werken aan energiesystemen op gelijkspanning, die gerelateerd zijn aan de energietransitie of daar interesse in hebben. Zij zijn vaak werkzaam als technical consultants, system engineers of teammanager (technisch/strategisch).
Gautham Ram zal zijn inbreng in het Engels geven. Alle gesprekken en andere interactie zijn in het Nederlands.

Deze masterclass geeft kennis over:
• de huidige stand van ons energienet en de gebreken hiervan; • de kansen van gelijkspanning en voortgang ontwikkelingen;
• toepassingen in de praktijk zoals vehicle-to-grid technologie en microgrids van de verschillende stakeholders, zowel in het proces van ontwikkeling van de technologie tot implementatie en gebruik.