ACE breidt monitoring project uit met RET

ACE heeft verschillende monitoringactiviteiten uitgevoerd de laatste jaren. Een van deze activiteiten betreft het zogenaamde PROMO-project (Professional Monitoring) met de RET in Rotterdam. Het project bestond ​​uit het monitoren, analyseren en rapporteren van ongeveer 50 geëlektrificeerde stadsbussen en zal starten in september 2020. De monitoring is uitgevoerd op verschillende soorten bussen van verschillende fabrikanten en / of met verschillende soorten aandrijfsystemen, en/of de VDL Citea Electric, de e-Busz en de Van Hool Hydrogen brandstofcel elektrische bus.

ACE heeft verschillende gegevens van de bussen verzameld, zoals:

  • De gereden kilometers op de verschillende lijnen
  • Energieverbruik van net tot wiel, afhankelijk van rij- en klimaatomstandigheden
  • Batterijgedrag en gezondheid gedurende de seizoenen en in de tijd.

De volgende stap was het verifiëren van de data die van de bussen zelf komen. Met name de data die belangrijk zijn voor het succes van het onderzoek. Een van de vragen is of de brongegevens overeenkomen met de echte gegevens. Dit is onderzocht door de bussen aan boord te monitoren, die kunnen worden vergeleken met de online ViriCiti-gegevens. Zodra de gegevensverzameling was voltooid, kon de uitvoering van de analyses plaatsvinden. De RET vroeg ​​totale vergelijkingsanalyses van de bussen op energieverbruik / efficiëntie, batterijstatus, opladen en elektriciteitskosten.

Betrokken partijen, naast ACE en RET, zijn ViriCiti die de on-board tools levert die nodig zijn om de data op te halen en VDL, e-Traction en Van Hool die technische configuratie-informatie van de bussen verstrekken.

Verschillende stage- en afstudeeropdrachten zijn door studenten van de automotive opleidingen uitgevoerd.