ACE hosts HVTT congres

Op 7, 8 en 9 september organiseerde ACE Mobility de HVTT16 Regionale NL Hub op de Automotive Campus in Helmond. Het centrale thema van de HVTT16 Regional Hub NL is Automatisering en Digitalisering.

Het International Forum for Heavy Vehicle Transport & Technology (HVTT) Forum is een wereldwijd platform waar professionals met verschillende achtergronden hun kennis en ervaring uitwisselen met als doel het bevorderen en ondersteunen van de ontwikkeling van technologie, veiligheid en beleid voor het goederenvervoer over de weg. De HVTT Forum-gemeenschap strekt zich uit van Nieuw-Zeeland, Australië, China, Zuid-Afrika, Europa tot Zuid- en Noord-Amerika. De gemeenschap bestaat uit meer dan duizend deskundigen. Om de twee jaar organiseert het HVTT Forum een symposium in een ander continent.

Onderwerpen van het congres
Truck platooning, intelligente transportsystemen, dynamisch verkeersmanagement, intelligente toegang en begeleid en onbegeleid rijden. Maar ook onderwerpen als brandstofbesparing en emissiereductie, onderhoud van de infrastructuur, het voorkomen van vrachtwagenongevallen, langere en zwaardere vrachtautocombinaties (LZV's en Super EcoCombi's) en het verbeteren van de voertuigprestaties van zware bedrijfsvoertuigen zullen aan bod komen.

Chinees programma
De HVTT16 vond plaats in China. In tegenstelling tot voorgaande jaren waren er dit jaar vanwege Covid-19 over de hele wereld Regional Hubs worden georganiseerd, waar de informatie-uitwisseling in hybride vorm zal plaatsvinden. China zal een exclusief inzicht geven in hoe zij denken over het huidige vrachtvervoer over de weg en de technologie van zware bedrijfsvoertuigen en hoe zij zich voorbereiden op de ontwikkelingen van de toekomst. Bezoek voor meer informatie de HVTT-website. 

Programma in de regionale hub op de Automotive Campus
Bezoekers volgden Chinese livestreams (in de ochtend) én een lokaal programma in de middag (voor een beperkt aantal bezoekers) op de Automotive Campus. ACE presenteerde het IMIAT project  voor de experts die aanwezig waren op de regionale hub.