ACE Mobility op handelsmissie in de Verenigde Staten

Vorige week was ACE Mobility aanwezig op de handelsmissie Westkust VS: Mobiliteit in de Bay Area en Arizona die werd georganiseerd door het Nederlands Consulaat in San Francisco, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Handelsroute.nl en FIER Automotive. Het belangrijkste doel van ACE met deelname aan deze missie was om de mogelijkheden voor het ACE Mobility Student Abroad Program te ontdekken en om in contact te komen met verschillende internationale bedrijven, overheden en universiteiten om een ​​internationaal netwerk op te zetten voor de ACE-activiteiten.

De delegatie van de handelsmissie bestond uit verschillende innovatieve bedrijven in Smart & Green Mobility. Ook Kees van der Burg, DG Mobiliteit van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat was aanwezig bij de handelsmissie.
De week stond in het teken van een interessant programma waarbij de mogelijkheid werd geboden om kennis te maken met universiteiten, overheden en bedrijven die zich richten op slimme en groene mobiliteit.

Bezoek in Californië
Coast2Coast trapte de eerste dag af met het informeren van de delegatie over zakendoen in de Verenigde Staten. De dag werd afgesloten met een tour naar Stanford University, waar diverse bijeenkomsten waren georganiseerd met o.a. het Global Institute for Futures Teaching.

In San Francisco werd de delegatie uitgenodigd op het Nederlandse Consulaat om de Smart & Green Mobility-thema's van Californië te bespreken. Gevolgd door een vergadering de volgende dag met het California State Transportation Agency, het California Governor's Office of Business and Economic Development en California Energy Commission, over de regelgeving en de strategieën van Californië met betrekking tot de implementatie van elektrische en geautomatiseerde voertuigen.

Op de Universiteit van UC Davis werd de delegatie verwelkomd door het Plug-in Hybrid & Electric Vehicle Research Center/Instituut voor transportstudies. UC Davis presenteerde hun onderzoeksthema's met betrekking tot de laadinfrastructuur, micromobiliteit en het economische bedrijfsmodel van geautomatiseerd rijden. Er waren ook enkele interessante virtuele ontmoetingen met Partners for Automated Vehicle Education (PAVE), Cruise en Forth Mobility over hun strategieën om de vooroordelen van geautomatiseerd rijden te overwinnen, de eerste implementaties van geautomatiseerde voertuigen op Californische wegen en de EV-gemeenschapsprogramma's voor autodelen.

Phoenix
De laatste dag van de handelsmissie vond plaats in Phoenix waar een bijeenkomst werd georganiseerd met The Greater Phoenix Economic Council, om hun strategieën en visie met betrekking tot autonome en elektrische mobiliteit te bespreken. ACE Mobility gaf een presentatie over de ACE-activiteiten en de dag werd afgesloten met een Mix & Match waarbij de burgemeester van Phoenix de delegatie een warm welkom heette.

Vervolgacties
ACE Mobility heeft verschillende afspraken en afspraken gemaakt om de bijeenkomsten tijdens de missie op te volgen. In de komende weken zal ACE Mobility online bijeenkomsten organiseren met UC Davis, UC Berkely, de Universiteit van Arizona en het Consulaat-Generaal van Nederland SF, om de mogelijkheden met betrekking tot studentenuitwisseling en de bijdrage van het Nederlandse Consulaat aan de internationale ambities van ACE Mobility te bespreken.

Het was een geweldige ervaring die ACE Mobility de kans gaf om het internationale netwerk uit te breiden en  het ACE Mobility Student Abroad Program internationaal op de kaart te zetten.