BRACE Automotive Development nieuwe partner van ACE Mobility

Op woensdag 7 december tekenden BRACE automotive development en ACE Mobility een partnerovereenkomst waardoor zij toetreden tot de selectie van automotive bedrijven die met ACE een partnerschap zijn aangegaan. 

ACE Mobility en BRACE automotive development zullen samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek. Met dit partnerschap richt BRACE automotive development de pijlen op een inhoudelijke verbreding van hun netwerk binnen de industrie en het onderwijs. Daarnaast zullen zij zich focussen op kennisdeling richting bedrijven en studenten op het gebied van Functional Safety.

BRACE automotive development

BRACE automotive development is een ingenieursbureau dat haar diensten afstemt ​​op de hartslag van de projecten van de klanten. BRACE levert praktische en slimme oplossingen. De scope van de inzet van BRACE omvat mechanische, mechatronica en software-aspecten in systeembeheer, ontwikkeling en integratie in de automobielsector. Zij schakelen moeiteloos tussen verschillende serviceniveaus: van eigen kennisproducten die worden aangeboden in de vorm van consultancy, zoals bijvoorbeeld Functional Safety, tot resource staffing voor klantteams.

Aangezien de auto-industrie snel op weg is naar een toekomst van autonome voertuigen en intelligente mobiliteitssystemen, zullen de meeste innovaties plaatsvinden in het elektrische en elektronische systeem van het voertuig. Dit complexe gebied leidt tot risico's met betrekking tot Functional Safety. BRACE automotive development heeft een gespecialiseerd team van Functional Safety engineers die klanten bijstaan ​​door middel van Functional Safety Assessments en Gap-Analyses tot proces- en technologieverbeteringen. Dit toegewijde team werkt volgens de state-of-the-art industriestandaard ISO 26262 en certificeringen.

Partnerschap

ACE Mobility is trots op haar partners. Samen vormen zij een goede afspiegeling van de Nederlandse automotive industrie. Samen met de automotive hbo-opleidingen vormen zij een krachtig netwerk dat de industrie sterk, wendbaar en toekomstbestendig houdt. Partner zijn van ACE biedt bedrijven en organisaties voordelen op het gebied van naamsbekendheid van het bedrijf, stage- en afstudeeropdrachten, workshops en andere profileringsmogelijkheden naar studenten en docenten van de automotive opleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Fontys Hogescholen.

Caroline Willems (BRACE automotive development) en Saskia Lavoo (ACE Mobility)
(v.l.n.r.) Soukaina el Arfaoui, Norman Clifford Francis, Ruud Bogers, Jelle Claessens en Saskia Lavoo