Expertsessie Electric Drive - 31 januari

Op 31 januari 2019 vond de eerste ACE expertsessie plaats op de RDM Automotive Campus te Rotterdam: Energize Electric Drive. Docenten en bedrijven uit de automotive industrie kwamen samen om de discussie aan te gaan over de toekomst van Elektrificatie binnen voertuigmobiliteit. Bekijk het filmpje over de bijeenkomst. 

Samen werken aan de toekomst van voertuigmobiliteit
De impact van reguliere brandstoffen op het milieu, wordt alsmaar groter. Elektrificatie vormt de belangrijkste basis, wanneer het gaat om het creëren van een toekomstbestendige voertuigmobiliteit. Hogescholen en bedrijven vormen samen deze toekomst. Het is dan ook van groot belang dat deze partijen met elkaar in discussie blijven gaan over wat volgens hen de toekomst van voertuigmobiliteit gaat zijn. Maar nog belangrijker: Hoe kunnen zij deze toekomst samen vormen?  

Tijdens de eerste expertsessie werd de discussie aangegaan over mogelijke oplossingen, tegenslagen en samenwerkingen binnen deze toekomst. Reeds bestaande innovaties en toekomstige ideeën en visies werden kritisch tegen het licht gehouden. De centrale vragen van de expertsessie: Welke uitdagingen liggen er nu in de industrie? En welke rol kunnen het automotive HBO-onderwijs en onderzoek gezamenlijk met de industrie nemen? 

Deelnemen aan een expertsessie
ACE wil, door middel van deze expertsessies, de discussie blijven aangaan met studenten, onderzoek en het werkveld. De drie integrale onderzoeksthema’s van ACE, die centraal staan tijdens de expertsessies: Monitoring, Advanced Light Weight en Mobility As A Service (MAAS). Wilt u meedoen aan een van onze sessies? Benader ons dan en laat uw gegevens achter.