ACE Future Day 7 februari 2019

Op 7 februari organiseerde Automotive Center of Expertise de Future Day. Directeur Kees Slingerland lichtte kort de nieuwe koers van ACE toe en onthulde met trots het nieuwe logo. Aansluitend werden de bezoekers uitgenodigd om het vernieuwde kantoor aan de Automotive Campus in Helmond te bewonderen. 

Studententeams
ACE is overtuigd van een nauwe samenwerking met studenten. Zij zijn ten slotte de toekomst van de automotive industrie. Als trotse sponsor van Phidipiddes (Hogeschool Rotrerdam), HAN Hydromotive (Hogeschool Arnhem Nijmegen) en A Team (Fontys Hogescholen), nodigde ACE de studententeams uit om de door hen zelf gebouwde solar-auto’s te presenteren. Aansluitend maakte het HAN Hydromotive team optimaal gebruik van de gelegenheid, door in hun eigen auto een aantal rondjes over de binnenplaats te rijden.

Sprekers
Naast studenten, werkt ACE nauw samen met het bedrijfsleven. Tijdens Future Day werden dan ook twee interessante presentaties gegeven. Gerardo Daalderop van NXP Semiconductors nam het publiek mee in de technologische ontwikkelingen waarmee NXP wil bijdragen aan de vernieuwingen in de automotive sector. 

Fedor Lammers, student aan de HAN, presenteerde zijn idee om de klimaatdoelstellingen te halen, door het ombouwen van bestaande benzine- en dieselauto’s. 

Netwerkborrel
Na een interessante middag, gevuld met presentaties en lekkernijen, vond afsluitend de netwerkborrel plaats. Een uitgelezen mogelijkheid voor de samenwerkingspartners van ACE om te sparren over de toekomst van mobility en waar studenten waardevolle contacten legden. Terugkijkend is Future Day een geslaagde middag geweest, waar veel partijen elkaar hebben gevonden en waar we ons samen weer iets beter op de toekomst hebben kunnen voorbereiden.  

 

ACE Future Day - 7 februari 2019