HAN Hydromotive team derde in Londen

Het HAN Hydromotive team was van 1-5 juli 2019 in Londen om mee te strijden in de Europese wedstrijd voor studenten. De bedoeling is om zo zuinig mogelijk te rijden. 

Met een efficientie van 212 km/m3 waterstof, wat ongeveer 1 op 686 is teruggerekend naar benzine, eindigde het team op de derde plek in het klassement. Bovendien was het het enige team in deze klasse die 4 geldige pogingen neergezet heeft, wat laat zien hoe robuust en degelijk de HM10 en haar aandrijving is. Met het goede resultaat had het team zich gekwalificeerd voor het Drivers World Championship morgen. In deze race wordt er niet alleen om efficientie gestreden, maar ook om snelheid. 

ACE heeft het studenteam gesponsord. Met deze sponsoring draagt ACE bij aan innovatie bij de automotive hbo-opleidingen en aan de ontwikkeling van de vaardigheden van automotive hbo-studenten. Studenten kunnen zich op deze manier ontwikkelen tot waardevolle automotive engineers. In dit filmpje geven de studenten aan waarom deze sponsoring van groot belang is. 

Shell Eco-marathon is een van ’s werelds meest uitdagende en grootste studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. De internationale studenten gaan de uitdaging aan om een voertuig te ontwerpen dat zo ver mogelijk kan rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof.