Hyster-Yale's training: Transitie naar geëlektrificeerde en connected Big Trucks

Op donderdag 4 november heeft de groep afstudeerders weer deelgenomen aan een training in het kader van het ACE Mobility Professional Program. Deze training werd verzorgd door Neha Roy (Innovation Lead), Pantelis Nikolaou (Virtual Validation Engineer) en Menno de Lint (Integration Lead).

Vorkheftrucks en Reachstackers moeten vaak functioneren in zware toepassingen met een continue bedrijfsvraag. Om een aantal van deze functies uit te kunnen voeren, is de energiebehoefte van deze trucks zeer hoog en moet deze zeer goed worden ingeschat voor de dimensionering van de componenten. 

Bij de overgang naar elektrificatie (batterijvoeding, H2 - brandstofcelvoeding) moet rekening worden gehouden met een groot aantal componenten en verschillende soorten aansluitingen (H2, hoogspanning, laagspanning, enz.), die in het ontwerp moeten worden ingepast om op betrouwbare, fabriceerbare en onderhoudbare wijze aan de eisen van de klant te voldoen. Deze ontwerpbenadering moet modulair worden toegepast op verschillende series trucks.

Wat connectiviteit betreft, was het een eyeopener dat er al een grote aanwezigheid van sensoren en connectiviteit is op de trucks, waardoor ze zeer connected zijn en deze connectiviteitsbehoefte alleen maar toeneemt.

Tijdens deze training werden de studenten, samen met een aantal nieuwe Hyster-Yale medewerkers, uitgedaagd om over deze dilemma's mee te denken en met creatieve oplossingen te komen.

Ik kreeg inzicht in wat er nu gebeurt en waar ze in de toekomst naar toe gaan. We hebben een goed beeld gekregen van hoe we kunnen groeien in deze industrie.