Tweedejaars studenten testen zelfontwikkelde ACC

Op de testlocatie van Hyster-Yale in Weeze (Duitsland) was het op  22 januari drukte van jewelste. Dit was de dag waarop de tweedejaars studenten hun Adaptive Cruise Controls mochten testen op echte auto's.

Het maakt deel uit van het projectonderwijs van de opleiding Fontys Automotive, waar de kennis en vaardigheden van de studenten in de praktijk worden gebracht.

Tweedejaars studenten werken in groepen van vier studenten samen om met Matlab Simulink een afstandsregelaar te maken die op een veilige afstand een voorligger volgt. Nadat studenten aan hebben getoond dat hun regelaar veilig werkt en aan de door hun gestelde specificaties voldoet, is deze geïmplementeerd in de Toyota Prius van het A-team.

Op een stuk taxibaan van de oude RAF-basis volgde de Prius zijn voorligger.

Enkele reacties van studenten: "Gaaf om eens in de praktijk te zien waar de lessen regeltechniek toe leiden", "Je voelt echt het verschil tussen een goed en minder goed afgestelde regelaar, dat was niet te zien in de simulaties" en "Zijn er nog meer stroopwafels en is er nog koffie"?

Met speciale dank aan Wim Vlaanderen, die op zeer korte termijn deze testfaciliteit van Hyster-Yale ter beschikking kon stellen en collega Bas Geleijns die heel wat eigen uren erin heeft gestopt om dit tot een succes te maken. Wat Bas de Waal, projectcoördinator jaar2 betreft, volgend jaar weer!

https://www.youtube.com/watch?v=DLoB-vR1f0o