Workshop VDL Nedcar

Een groep 2ejaars studenten van de Fontys opleiding Automotive Management (Technische bedrijfskunde) bezocht op 22 januari VDL Nedcar om daar een workshop te volgen. Het doel van de workshop was inzicht krijgen in het assemblageproces en dit proces te optimaliseren (kwaliteit en efficiency). Door middel van het simuleren van een productielijn via een bolderkarrenlijn kregen de studenten een goede indruk van wat er komt kijken bij een productieproces. 

De middag startte met een gezamenlijke presentatie en uitleg over lean, TAKT, waste, Quality awareness en teamwork & teambuilding.

Het programma bestond verder uit een rondleiding door de bodyshop/assemblage shop en het bouwen van een lijn met bolderkarren.

De studenten kregen ieder een ‘job’ langs deze lijn en moesten zo veel mogelijk en zo goed mogelijk bolderkarren bouwen. Na iedere ronde moesten de studenten verbeteringen uitdenken en voorstellen testen om beter en sneller te kunnen produceren. Het was een boeiende en actieve manier om de lean principes in de praktijk toe te kunnen passen. Het resulteerde ook in een flink stuk bewustwording van het nut van teamwork!

De dag werd afgesloten met stuk traditionele Limburgse vlaai waarna de studenten door het pak sneeuw richting huis vertrokken.