Semester Driving Innovation voor studenten derde jaar HAN

HAN Automotive start een semester Driving Innovation in het derde jaar van de Automotive opleiding. In dit semester werken studenten en docenten van de opleiding HAN Automotive, professionals uit het beroepenveld en onderzoekers van het lectoraat HAN Automotive Research samen aan een project. Het nieuwe aan de wijze waarop deze samenwerking is ingericht, is dat het projectthema nietbepaald wordt door het onderwijs, maar opgehaald wordt bij het bedrijfsleven.

De vraag aan het bedrijfsleven in dit semester is niet alleen om de opdracht aan te leveren, maar deze ook inhoudelijk te begeleiden. Het doel hierbij is niet alleen een complexe en realistische omgeving te bieden aan de studenten, maar tot co-creatie te komen tussen de partijen die elkaar ontmoeten in wat we “Adaptive Learning Triangle”, hebben genoemd.

De uitdaging zit (uiteraard) in verschillende hoeken:

  • het betrekken van de professionals uit de drie organisaties en hen samen met een groep van acht studenten de opdracht tot een afgesproken eindproduct te brengen;
  • het volgen en beoordelen van de ontwikkeling van de studenten op de acht competenties, met de daaronder liggende inhoudelijke kennisgebieden.

Heeft u interesse om met uw bedrijf deel te nemen aan dit semester? Dan kunt u terecht bij Lejo Buning, HAN Automotive Research (lejo.buning@han.nl)