Nova aan de slag met opdracht bij EDAG

Nova Vissers is 26 jaar en volgt de Automotive opleiding aan Fontys Eindhoven. Zij heeft 1,5 jaar voor de klas gestaan nadat zij een minor educatief beroepsonderwijs heeft gedaan. Nog steeds vindt Nova het erg leuk om anderen uitleg te geven, bijvoorbeeld ook in een bedrijfsomgeving. Daar ligt een deel van haar ambitie. Nova: “Docentschap lijkt me erg leuk maar daarnaast vind ik management ook leuk. Ik mis in de opleiding toch eigenlijk wel het samenwerkingsaspect. Er waren wel wat projecten waarbij je moest samenwerken, en dat vond ik ook altijd wel heel erg leuk.”

Werkervaring opdoen

Nova: “Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van mijn opleiding. Ik heb een ‘speciaal’ traject gevolgd. Ik heb wat achterstand opgelopen. Dat heb ik in de laatste periode geprobeerd in te lopen, want ik ben er toch een jaar, of zelfs bijna twee jaar tussenuit geweest. Ik kijk er achteraf ook wel positief naar, want dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik een opdracht vanuit EDAG bij DAF heb kunnen doen. In november 2020 ben ik in die opdracht gerold. Ik ben daar als ondersteuner terechtgekomen, een managementachtige ondersteuning voor de engineers. DAF heeft programma’s waar je een probleem in kunt zetten. Via dat programma wordt het probleem dan gemonitord. Vervolgens is het zo dat die engineer het druk heeft waardoor de verslaggeving van dat probleem in die tool soms niet helemaal compleet is. Mijn taak is was het om bij de betreffende engineer na te gaan wat nu precies de status van dat probleem was. Die gegevens moest ik dan vervolgens invullen en daarnaast ook altijd even checken of ik nog verdere ondersteuning kon bieden aan die betreffende persoon. Ik ben daar tot eind januari mee bezig geweest. Deze opdracht bij DAF is zo goed bevallen, dat EDAG mij ook een afstudeeropdracht heeft aangeboden, waarbij zij mijn interesses hebben meegenomen in de opdracht, en daar ben ik erg blij mee.”

Lifecycle analysis

“EDAG is op dit moment een product aan het ontwikkelen dat baanbrekend kan zijn. Mijn afstudeeropdracht bestaat uit het doen van een lifecycle analysis naar dit te ontwikkelen product. EDAG heeft me gevraagd om te kijken wat de markttegenhanger van dit product is en om daarvan ook een lifecycle analysis te maken. Het is de bedoeling een handige tool te ontwikkelen zodat ze die makkelijk kunnen gaan gebruiken om die twee met elkaar te vergelijken.

EDAG is een heel fijn bedrijf, de collega’s zijn erg behulpzaam. Ik heb ook gemerkt dat als er iets is, bijvoorbeeld als een project je niet echt trekt, er naar je wordt geluisterd. Ik zie daar echt toekomst in.”