Datum & tijd

05 July 2022
14:00 - 19:00

Voeg toe aan agenda

Locatie

Automotive Campus (AC45) in Helmond 

Bekijk locatie

Aanmelden

Aanmelden

Aanmelden

ACE Student Award 2022

Op dinsdag 5 juli organiseert ACE voor haar stakeholders, partnerbedrijven én de automotive studenten die er afstuderen de jaarlijkse ACE Student Award. Dit jaar in samenwerking met Fontys Hogescholen, gecombineerd met een bijzonder afscheidsprogramma voor Lector Future Powertrain bij Fontys Hogescholen, Rik Baert.

Rik Baert heeft zich vele jaren ingezet voor realisatie van onderzoek en ontwikkeling naar en van nieuwe oplossingen voor zuinige en duurzame automotive energie- en aandrijfsystemen. Vanaf 1 september 2012 is Rik als lector Future Powertrain werkzaam geweest bij Fontys Hogescholen. Samen met studenten en medewerkers van de opleiding Automotive heeft het lectoraat zich specifiek gericht op de efficiënte aandrijfsystemen van wegvoertuigen. Hierbij moet gedacht worden aan ontwikkeling van grote (voor schepen) en kleine (voor vrachtauto’s) motoren om de emissies van deze motoren te reduceren. In zijn loopbaan is Rik altijd werkzaam bij Fontys en het bedrijfsleven. Rik is een voorbeeld voor de huidige hybride docent, namelijk het overdragen van kennis aan studenten en docenten. Daarnaast heeft hij als hybride onderzoeker zijn kennis en competenties niet alleen ten dienste van het bedrijfsleven ingezet maar ook voor de samenleving (het onderwijs).

In augustus a.s. bereikt Rik de pensioengerichte leeftijd en heeft hij besloten om te stoppen. 

Dit willen wij niet zonder passend afscheid en blijk van waardering voorbij laten gaan. Graag bekronen wij, samen met u, zijn carrière met een feestelijk programma tijdens de ACE Student Award.

Het inhoudelijk programma zal worden afgesloten met een afscheidsrede van Rik Baert en de uitreiking van de ACE Student Award aan de winnaar met de daarbij behorende prijs: een 3 of 4 daagse F1 reis naar een GP in Europa voor 2 personen (inclusief vlucht, hotel en race).

Na afloop van het inhoudelijk programma nodigen wij u allen van harte uit op de patio van de Automotive Campus voor een heerlijke barbecue waarbij u de mogelijkheid krijgt om te spreken met de studenten en bedrijven én om persoonlijk afscheid te nemen van Rik Baert.

*Voor familie, vrienden en collega’s van Rik Baert worden na 19:00 uur de feestelijkheden voortgezet.

Aanmelden is mogelijk door u vóór 1 juli te registreren via bovenstaande knop!

Programma:

Tijd

Activiteit

14:00 – 14:15 uur

Inloop

14:15 – 14:30 uur

Opening Kees Slingerland en Ella Hueting

14:30 – 16:15 uur

Presentaties geselecteerde studenten voor de Student Award + inhoudelijke lezingen

 

Kandidaten:

  • David Golberg (Hyster-Yale): Electrification performance KPIs – Data collection, analysis and indicators calculation
  • Robbie Verhagen (Nooteboom Trailers): Ontwerp uniforme zwanenhals
  • Apurv Kode (Ebusco): Application of Model-Based System Engineering Methodology for Composite Component Design Optimization
  • Robin Huijerjans (VIRO): Ontwerp NH3 opslagtank
  • Martijn Boekhoorn (MTEE):  Preventing turbocharger failure due to high actuator forces

Lezingen:

Over ontwikkelingen in het automotive domein waarin in hoog tempo veranderingen vorm worden gegeven, zoals transitie in emissievrij rijden, vernieuwde concepten in mobiliteit en allerlei vormen van autonomie in de voertuigen.

16:15 – 16:45 uur

Overleg jury + break

16:45 – 17:15 uur

Rik Baert prijsuitreiking Student Award + afscheidsrede

17:15 uur

BBQ/Borrel

19:00 uur

Persoonlijk programma Rik Baert (verzorgd door Fontys)*