ACE Mobility verheugd over toekenning NGF aanvraag Charging Energy Hubs

Het kabinet heeft op vrijdag 30 juni aangekondigd dat het project 'Charging Energy Hubs', onder leiding van Heliox, is goedgekeurd voor een subsidie van het Nationaal Groeifonds. Heliox, een toonaangevende leverancier van snellaadoplossingen, heeft de krachten gebundeld met 29 bedrijven en kennisinstellingen om het project 'Charging Energy Hubs' te ontwikkelen, een initiatief dat tot doel heeft de elektrificatie van de logistieke sector te versnellen door samenwerking, onderzoek en innovatie. Het consortium bestaat uit belangrijke spelers als Shell, Prodrive, DAF, DAMEN, Scholt Energy, Firan, ElaadNL, Dynniq Energy en TNO. ACE Mobility is betrokken via HAN en Fontys die ook deelnemen in het project. ACE Mobility zal zich vooral richten op de Human Capital agenda uitvoering. 

Met zero-emissiezones, die de stedelijke logistiek tegen 2025 zullen veranderen, zal de vraag naar elektrisch vervoer naar verwachting exponentieel toenemen. De uitdaging ligt echter in de beperkte capaciteit van het elektriciteitsnet om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar krachtige laadinfrastructuur. Om deze uitdaging aan te gaan, voorziet dit project in een efficiënt gebruik van slimme energiesystemen om de efficiëntie van het net te maximaliseren door middel van slimme energieoplossingen.

De Nederlandse eMobility-sector loopt momenteel voorop in Europa met een sterk exportpotentieel en een sterke toename van de werkgelegenheid. Om dit leiderschap in een snel groeiende industrie te behouden en klimaatambities te bereiken, is het cruciaal om nieuwe partnerschappen aan te gaan, die elektrische mobiliteit bevorderen, geavanceerde laadinfrastructuur bouwen en innovaties in energie-optimalisatiesystemen stimuleren.

De 29 entiteiten die deelnemen aan dit project zijn: AME, DAF, DAMEN, DC Systems, DENS, Dynniq, FIER, Firan, Fontys, HAN (en ACE Mobility), Heliox, Fluidwell, KEMA, Maxem, NKL, Prodrive Technologies, Recoy, Renewable Energy Factory (REF), Rocsys, Scholt Energy, Shell, Stichting ElaadNL, Sycada, TNO, TSN Groen, Technische Universiteit Eindhoven, Van Berkel Logistics, Van Kessel, XYZ Dynamics, Zero Emissions Services (ZES). De projectcoördinatie wordt ondersteund door Brainport Development en RAI Automotive Industry NL.