Studenten van de drie Automotive hbo-opleidingen in Nederland worden met open armen ontvangen door het automotive bedrijfsleven. Al tijdens hun studie laten bedrijven studenten kennismaken met hun bedrijf.  Zoals ook bij de Automotive Center of Expertise (ACE) Carrièredag die plaatsvond in Arnhem op 10 oktober 2019. Meer dan 40 bedrijven en meer dan 1000 automotive studenten uit het hele land maakten met elkaar kennis. Nog nooit was de Carrièredag zo druk bezocht als dit jaar. Ook de presentaties van de bedrijven en de lezing van Lightyear met hun zonne-auto werden druk bezocht. 
Kijk hier naar het videoverslag van de ACE Carrièredag 2019.  Ook maakte Het Automeisje een vlog.

Studenten van verschillende leerjaren van de drie Automotive opleidingen, Hogeschool Arnhem/Nijmegen, Fontys Hogescholen en Hogeschool Rotterdam kregen de gelegenheid om zich te oriënteren op de automotive sector en haar specifieke carrièremogelijkheden. De bedrijven en organisaties presenteerden zich bij de studenten, de bedrijven zoeken invulling voor hun stage-en afstudeermogelijkheden en geven een overzicht van hun vacatures. Een eerstejaars student over de carrièredag: “Je ziet welke technologieën allemaal van belang zijn in de automotive sector. Het is heel divers en daarom dus ook heel leuk.”

Automotive professionals

Automotive professionals van de hbo-opleidingen zijn in staat de complexe uitdagingen op het gebied van vervoersconcepten, duurzaamheid en technologie te begrijpen, te interpreteren, en in teams met andere professionals oplossingen te creëren. De automotive industrie zit te springen om de afgestudeerde hbo automotive engineers die het automotive vakgebied verder ontwikkelen, getuige de vele bedrijven die op de carrièredag aanwezig waren. De bedrijven dagen de studenten ook uit om met voorstellen en ideeën te komen voor een stage- of afstudeeropdracht. Dat levert vaak een goede match op. Bij veel bedrijven zijn automotive studenten werknemers inmiddels werknemers geworden.