Eerste digitale workshops van het jaar door Hyster-Yale en EDAG Netherlands

Vandaag hebben de tweedejaars automotive studenten van de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen deelgenomen aan de eerste online workshops van dit jaar. De workshops worden aangeboden door de automotive bedrijven die een partnerschap hebben met ACE. Het doel van deze workshops is om tweedejaars automotive studenten van de HAN en de Fontys nader kennis te laten maken met de praktijk en bepaalde thema’s, door middel van het in groepsverband uitvoeren van opdrachten en aandragen van innovatieve oplossingen bij de bedrijven. Op deze wijze kunnen studenten de door hun opgedane kennis tijdens hun opleiding toepassen op een thema uit de praktijk! Er deden vandaag in totaal zo’n 80 studenten mee aan de workshops.

Hyster-Yale trapte de ochtend af waarna EDAG Netherlands de middag afsloot met een interessante workshop op het thema Lightweight. 

Hyster-Yale liet de studenten in groepsverband nadenken over een kosten efficiënte systeemoplossing waardoor het zicht en de zichtbaarheid van de operator van een Reachstacker aanzienlijk verbeterd zou worden. EDAG Netherlands daagde de studenten uit om een lightweight concept te ontwikkelen voor een hybride bestuurdersdeur.

De studenten presenteerden diverse innovatieve en out of the box oplossingen. Aan de interactiviteit van de workshops was duidelijk merkbaar dat de inhoud van de opdrachten erg in de smaak viel, en dat het contact met het bedrijfsleven waardevol is binnen het onderwijs.

Volgende week vinden dezelfde workshops plaats voor de tweedejaars automotive studenten van de Fontys Hogescholen.