Lean Six Sigma Training door DAF

Maandag 19 december werd in het kader van het ACE Mobility Professional Program de training Lean Six Sigma gegeven, verzorgd door Aafke Visser-van Boekel, Master Black Belt bij DAF Trucks in Eindhoven. Het doel van deze training was om studenten meer inzicht in de Lean Six Sigma methodiek te geven met daarbij een aantal voorbeelden en verschillende opdrachten waarbij studenten leerden hoe deze methodiek kan worden toegepast in het werkveld.

Naast het theoretische gedeelte waarbij de studenten o.a. Design for Six Sigma, de 8 Forms of Waste en Gemba leerde kennen, werd hen in de ochtend een case voorgelegd waarmee zij aan de slag gingen met de 7 Steps of Lean. De studenten hebben het gehele proces van de case in kaart gebracht waarna zij via een Fishbone diagram gezamenlijke keuzes konden maken en daarbij mogelijke oplossingsrichtingen hebben geïdentificeerd. Bij het zien van de oplossing die DAF Trucks werkelijk had geïmplementeerd, bleek dat de studenten op het juiste spoor zaten en via de aangeboden methodiek de juiste kadering hadden aangebracht en met alerte observatie de juiste accenten hadden opgepikt.

Het was een leerzame en interessante training vol informatie en interactie met thematiek die straks ook in de eigen omgevingen kan worden toegepast.

Wilt u meer weten over het ACE Mobility Professional Program, een training verzorgen, of een afstudeeropdracht inbrengen voor het nieuwe semester? Klik dan hier.