Creatieve start hybride docent op Hogeschool Rotterdam

Op 24 maart zou Geert Crijns (Altran Engineering) van start gaan met het verzorgen van een aantal lessen voor de 2e jaars Automotive studenten van de Hogeschool Rotterdam op het gebied van D-FMEA awareness.

Mede dankzij het snelle schakelen van docent John Janssen van Hogeschool Rotterdam, omdat het fysieke onderwijs in deze corona tijd geen doorgang kan vinden, is het mogelijk gemaakt om studenten via een livestream toch deze D-FMEA training aan te kunnen bieden. Zo blijkt maar weer dat de hbo’s op creatieve wijze snel over kunnen gaan op digitalisering van het onderwijs!

Na een introductie van docent John Janssen gaf Geert Crijns een presentatie en uitleg over D-FMEA. FMEA (Failure Mode & Effect Analysis) is een engineering hulpmiddel dat gebruikt wordt bij productontwikkeling. Het doel van de training is niet het komen tot een oplossing maar het nadenken over wat er fout kan gaan tijdens de productlevenscyclus. Het doel hiervan is het opsporen en voorkomen van potentiele ongewenste situaties t.b.v. het vergroten van klanttevredenheid (betere productkwaliteit) en productaansprakelijkheid. De studenten voerden tijdens het livestreamen een tweetal opdrachten uit om dit proces in de praktijk toe te kunnen passen.  

De training werd door de studenten als zeer interessant en leerzaam ervaren.
Quote feedback student: ‘Wij willen vermelden dat wij de les erg interessant vonden. De spreker wist in relatief korte tijd veel te leren over FMEA, dus dat is positief!’.

Foto door John Janssen