Studenten ACE Mobility Professional Program tijdens training op testcircuit bij VB-Airsuspension

Op maandag 22 november heeft de groep afstudeerders genoten van de derde training in het kader van het ACE Mobility Professional Program. Dit keer werd de training verzorgd door Dex van den Bogert van VB-Airsuspension in Varsseveld. Dex is junior test engineer en heeft de studenten tijdens deze training uitgedaagd op de karakteristieken van verschillende soorten luchtvering.

Na het afronden van een theoretische casus hebben de studenten in levende lijve kunnen ervaren hoe het is om met een voertuig met luchtvering over het testcircuit te gaan. Na afloop van deze testronde zijn de studenten de verzamelde data gaan analyseren en hebben op deze manier een beter beeld gekregen van de functie als Test Engineer.

VB-Airsuspension heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een organisatie die globaal opereert. Hun luchtvering is steeds vaker de standaard in de lichte bedrijfswagenbranche. Zo bouwen ze ambulances om voor de Nederlandse ziekenhuizen maar voorzien ze ook een groot aantal OEM’s als Mercedes, Iveco en Renault van luchtvering of verstevigde spiraalveren. Daarnaast zijn ze ook erg actief in de camperbranche. Hiermee voorzien ze voertuigen van meer comfort of een betere stabiliteit, ook is het mogelijk om voertuigen te laten zakken of heffen.

De training gaf de studenten een inzicht in een vakgebied waar ze in de toekomst als engineer vrijwel zeker mee te maken gaan krijgen.