Werkbezoek HAN en Ebusco gaat Associate Partnerschap aan met ACE Mobility

Maandagochtend 31 januari stond geheel in het teken van het werkbezoek van Gerrit Averesch, Directeur Academie HAN Engineering & Automotive en Rob Verhofstad, Voorzitter College van Bestuur HAN aan ACE Mobility op de Automotive Campus in Helmond. Tijdens dit werkbezoek werd de nadruk gelegd op de meerwaarde die ACE Mobility biedt als Center of Expertise op het gebied van innovatie, onderwijsvernieuwing en de verbinding tussen het bedrijfsleven en onderwijs. Het werkbezoek werd afgesloten met de ondertekening van het contract t.b.v. van het Associate Partnerschap tussen Ebusco en ACE Mobility.

 

Werkbezoek HAN
Het programma werd afgetrapt met een korte introductie van het ACE Team waarbij er werd gesproken over waar ACE Mobility op dit moment staat en waar de focus op zal liggen in de toekomst. Naast de presentatie van Niels Winter waarin hij zijn ervaringen deelde als student tot aan zijn baan bij ACE Mobility, werden ook het partnernetwerk, de pre-master, de onderzoeksprojecten en het ACE Mobility Professional Program uitvoerig besproken. Aansluitend werden Gerrit Averesch en Rob Verhofstad meegenomen door Lex Boon, Managing Director Automotive Campus, in zijn verhaal over o.a. de historie van de Automotive Campus en hoe de Automotive Campus bijdraagt aan innovatieve kennisdeling en samenwerking tussen kennisinstituten, start-ups en onderwijsinstellingen binnen de automotive industrie. Tijdens het bezoek aan Capgemini Engineering introduceerde Jeroen van der Werf, Project Manager IMIAT, het onderzoeksproject IMIAT en als afsluiting was er een rondleiding door de werkplaats waar 2getthere autonome voertuigen gebouwd worden.

Partnerschap Ebusco
Het werkbezoek werd afgesloten met een speciale aangelegenheid waarbij Tjaard Sijpkes, CTO van Ebusco en Kees Slingerland, directeur van ACE Mobility het Associate Partnercontract tussen ACE Mobility en Ebusco ondertekenden. Hierdoor treedt Ebusco toe tot de selectie van automotive bedrijven die een partnerschap met ACE Mobility zijn aangegaan. Ebusco is geen onbekende van ACE, als projectpartner zijn zij al jaren betrokken bij het TALCOM project. Daarnaast nemen zij al enkele jaren deel aan de ACE Automotive Carriéredag. Wij zijn erg trots op de formele aansluiting van Ebusco bij de ACE community.

Ebusco richt zich op het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van 100% elektrische stads- en streekbussen en bijbehorende ecosysteem. Het doel is om een betere en gezondere leefomgeving door duurzaam en emissievrij vervoer van mensen de standaard te maken. Ebusco is van oorsprong een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Deurne. Momenteel rijden er meer dan 350 Ebusco bussen verdeeld over 7 landen door Europa, waaronder in grote steden zoals Amsterdam, Frankfurt en München. Samen werken zij aan schone steden.