Winnaar ACE Student Award 2021 verzilvert prijs

Vorig jaar op 6 juli 2021 nam Umang Tulsi, student van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, deel aan de ACE Student Award 2021. Met zijn afstudeeronderzoek bij Bosch Transmission Technology BV won Umang de ACE Student Award met de mooie hoofdprijs; 2 tickets voor GP in Europa naar keuze.

Op 10 juli 2022 bezocht Umang de Grand Prix op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Wij vroegen Umang naar zijn ervaring:

“De reis was buitengewoon voor mij, vooral omdat het mijn eerste bezoek aan Oostenrijk was. Mijn vriend en ik verbleven 3 dagen in een redelijk comfortabel hotel in de stad Wenen. We kwamen 's middags aan en brachten de rest van onze eerste dag door met het verkennen van het mooie en drukke stadscentrum van Wenen. Op de tweede dag vertrokken we om enkele monumentale plaatsen te zien, zoals Schönbrunn Palace, Rathaus, Karlsplatz en genoten we van het serene uitzicht over de hele stad vanaf de berg Kahlenburg. We probeerden ook de traditionele Weense koffie en chocoladetaart genaamd 'Sachertorte'. Op de derde dag gingen we eindelijk voor het evenement waar we het meest naar uitkeken - de 2022 Oostenrijkse GP op de Red Bull Ring. We namen 's ochtends een trein van Wenen naar Knittelfeld, waar de gratis pendelbussen ons naar de locatie brachten. Het was een zeer uniek moment in de geschiedenis van de F1 vanwege de combinatie van 3 dingen:
- De race vond plaats op de thuisbasis van het leidende team - Red Bull Racing.
- De trouwe fans van Max Verstappen waarvan bekend is dat ze de wereld rondreizen om hem te zien racen, waren in grote getale aanwezig.
- Max Verstappen leidde ook het kampioenschap.
Hoewel ik wilde dat Max Verstappen zou winnen, was het toch een adembenemende race. De sfeer, locatie, pre-race-evenementen en de race zelf zorgden ervoor dat ik het nog meer waardeerde dat ik de ACE Award 2021 heb gewonnen. Deze droom was niet uitgekomen zonder mijn deelname aan de ACE Student Award.

Na het afronden van mijn eerste jaar Master in Automotive Systems aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ben ik verheugd te kunnen zeggen dat dit de perfecte zomervakantie was en een ervaring die ik voor altijd zal koesteren. Ik kijk er nu naar uit om aan mijn Master Thesis te beginnen en binnenkort af te studeren!”

We zijn blij te horen dat Umang heeft genoten van zijn welverdiende reis en wensen hem veel succes met zijn Master Thesis!