Jaarverslag 2020

2020 bleek een veel uitdagender jaar te worden dan iemand van tevoren kon voorspellen. De COVID-19 pandemie beheerste de wereld. Ze veroorzaakte grote problemen in de auto-industrie. En nog steeds is de wereld niet (terug) gekeerd naar een stabiele situatie. 
Voor ACE was de uitdaging onze taken te vervullen met de mogelijkheden en onmogelijkheden die in de nieuwe realiteit werden geboden. En de taak werd nog prominenter: ACE is het verbinden van bedrijven en toegepaste universiteiten. En verbinden was niet meer mogelijk op de manier die we gewend waren. Geen evenementen waar we elkaar konden ontmoeten, geen borrels, geen wat voor fysieke bijeenkomsten dan ook. We moesten de basis van waar we voor staan opnieuw uitvinden en dat in een nieuwe setting vormgeven. 
Zoals u in dit jaarverslag kunt lezen, zijn we erin geslaagd om een uitgebreide reeks activiteiten te organiseren om nog beter aan onze plicht te voldoen. De online edities van de ACE Award en de ACE Automotive Career Day waren goede voorbeelden van hoe we bijeenkomsten kunnen organiseren met een hoge mate van interactie, ook als we elkaar ontmoeten via videoschermen, laptops, tablets en i-phones. We moesten leren hoe we dergelijke bijeenkomsten moesten vormgeven, want het is echt een andere manier van communiceren, met nadelen en met nieuwe mogelijkheden. Naast dergelijke grote evenementen kon het dagelijkse contact met al onze partners worden voortgezet en is de output van een verrassend goed niveau. Stages, afstudeerplaatsen, onderzoeksinitiatieven, het TALCOM-programma en de meeste andere doelstellingen konden goed worden verwezenlijkt.