Winnaar ACE Student Award 2022

ACE Student Award 2022 gaat naar onderzoek over ammoniak als brandstof voor vrachtwagens

Op dinsdag 5 juli vond de jaarlijkse ACE Student Award plaats in het Fontys gebouw op de Automotive Campus in Helmond. Robin Huijerjans, student van  Fontys Hogescholen in Eindhoven, sleepte de ACE Student Award 2022 in de wacht, samen met de befaamde cheque voor een 3- of 4-daagse reis naar een GP in Europa naar keuze. Hij nam het op tegen 4 andere genomineerde studenten van de HAN en Fontys die hun onderzoek uitvoerden bij Mitsubishi Turbocharger & Engine Europe BV, Nooteboom Trailers BV, Ebusco BV en Hyster-Yale Group.

Ammoniak als brandstof voor vrachtwagens
Robin voerde zijn afstudeeropdracht uit bij VIRO Echt. Tijdens zijn afstudeerperiode deed hij onderzoek naar de mogelijkheid van ammoniak als brandstof voor vrachtwagens die lange afstanden afleggen. Door de hogere energiedichtheid en de eenvoudigere opslag lijkt ammoniak een zeer goede optie. Met een inhoudelijke videopresentatie over zijn afstudeeronderzoek én zijn performance tijdens het evenement overtuigde hij de vierkoppige jury en ging er met de prijs vandoor. Lees hier meer in het interview met Robin.

Wij wensen alle genomineerde studenten enorm veel succes toe met de start van hun carrière binnen de automotive industrie.

ACE Student Award
ACE Mobility heeft de ACE Student Award in het leven geroepen om de kennis en innovatie in de automotive bedrijven zichtbaar te maken. Vijf genomineerde studenten van Fontys Hogescholen en de HAN presenteerden hun onderzoek op 5 juli op de Automotive Campus in Helmond aan een deskundige jury en aan vertegenwoordigers van de automotive industrie en het onderwijs.