Werken in de Automotive Sector in Regio Eindhoven

Brainport Eindhoven: Hart van Innovatie en Technologie

Welkom in de regio Eindhoven, ook wel bekend als Brainport Eindhoven, één van Europa’s prominentste technologische kernen. Deze regio, vaak aangeduid als de ‘slimste regio ter wereld’, is een broedplaats voor innovatie en geavanceerde technologieën, vooral in de automotive sector. in regio Eindhoven komen onderzoek, ontwikkeling en commerciële toepassingen samen in een dynamische, collaboratieve omgeving die professionals uit de hele wereld aantrekt.

Taal
 • + Toon meer ({{ filterOptions.language.length - filteredOptions('language').length }}) - Verbergen
Type
 • + Toon meer ({{ filterOptions.type.length - filteredOptions('type').length }}) - Verbergen
Opleidingsniveau
 • + Toon meer ({{ filterOptions.level.length - filteredOptions('level').length }}) - Verbergen
Opleiding
 • + Toon meer ({{ filterOptions.education.length - filteredOptions('education').length }}) - Verbergen
Specialisaties
 • + Toon meer ({{ filterOptions.specialization.length - filteredOptions('specialization').length }}) - Verbergen
Bedrijf
 • + Toon meer ({{ filterOptions.company.length - filteredOptions('company').length }}) - Verbergen
{{ vacancyRangeStart }}-{{ vacancyRangeEnd }} van {{ total }} vacatures en opdrachten
{{ vacancyRangeStart }}-{{ vacancyRangeEnd }} van {{ total }} vacatures en opdrachten

Belangrijke Automotive Bedrijven in regio Eindhoven

De regio Eindhoven is trots op haar rijke industriële erfgoed en moderne invloed in de automotive industrie. Vooraanstaande bedrijven zoals DAF Trucks en VDL Groep vormen de spil van de automotive activiteiten. DAF Trucks, bekend om zijn hoogwaardige vrachtwagens, heeft zijn hoofdkwartier en een grote productiefaciliteit in Eindhoven, waar de nieuwste modellen en technologieën worden ontwikkeld. VDL Groep, een veelzijdig bedrijf, speelt een cruciale rol in de productie van bussen en eindmontage van voertuigen.

Stagemogelijkheden in de Automotive Sector

Studeren en stage lopen in deze regio biedt studenten een unieke kans om direct betrokken te zijn bij de voorhoede van automotive innovatie. Stages bieden praktische ervaringen in een van de meest geavanceerde industrieën ter wereld. Studenten werken samen met toonaangevende ingenieurs en ontwerpers, krijgen een diepgaand begrip van de automotive technologieën en ontwikkelen professionele netwerken die essentieel zijn voor toekomstige carrièremogelijkheden. Bovendien geven stageprogramma’s studenten de mogelijkheid om theorie in de praktijk te brengen, een cruciale ervaring in de snel veranderende Automotive sector.

Belangrijke Opleidingen in de Automotive Branche

Regio Eindhoven is niet alleen rijk aan belangrijke Automotive bedrijven, maar ook aan grote educatieve instellingen die programma's bieden specifiek gericht op de automotive industrie. Enkele toonaangevende opleidingen die je in Regio Eindhoven aantreft:

 • Technische Universiteit Eindhoven (TU/e): Biedt diverse technische studies, inclusief een gespecialiseerde track in automotive engineering die studenten voorbereidt op technologische en managementrollen binnen de automotive industrie.
 • Fontys Hogescholen: Heeft specifieke programma's gericht op automotive management en technologie, die praktisch en theoretisch onderwijs combineren om studenten klaar te stomen voor de industrie.
 • Summa College: Biedt beroepsgerichte opleidingen die nauw aansluiten bij de behoeften van de lokale en internationale automotive markt.

Voordelen van werken in de Automotive Sector in regio Eindhoven

Werken in de automotive sector in de regio Eindhoven biedt tal van voordelen:

 1. Innovatieve omgeving: De concentratie van hightechbedrijven en start-ups zorgt voor een stimulerende omgeving waarin continu wordt gewerkt aan de grenzen van wat technologisch mogelijk is.
 2. Carrièremogelijkheden: Er zijn uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei in zowel grote multinationals als in kleine specialistische bedrijven.
 3. Samenwerking en netwerken: De nauwe banden tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en onderzoekscentra faciliteren samenwerking en kennisdeling.

Daarom wil jij werken in regio Eindhoven!

Een carrière in de automotive sector in de regio Eindhoven betekent werken in het hart van technologische vooruitgang, omgeven door toonaangevende bedrijven en innovators. Hier kun ju de toekomst van mobiliteit mee vormgeven, ondersteund door een sterke infrastructuur van kennis en samenwerking. Ontdek de mogelijkheden en sluit je aan bij een gemeenschap die voortdurend in beweging is, gericht op duurzaamheid en slimme oplossingen voor wereldwijde mobiliteitsuitdagingen. Ben je klaar om deel uit te maken van deze spannende toekomst?

Of ben je op zoek naar een baan of stage in regio Limburg of regio Arnhem?

Onze partners

ACE werkt nauw samen met de industrie aan het opbouwen van relevante expertise en talentontwikkeling. Dit zijn onze partners.

Meer informatie over partnerschap