Werken in de Automotive Sector in Regio Limburg

Limburg: Innovatief en Grensoverschrijdend Centrum voor Automotive

Welkom in Limburg, een regio die zich onderscheidt door haar strategische ligging aan de grenzen van Duitsland en België, wat haar een kruispunt van Europese handel en industrie maakt. Limburg is een broedplaats voor innovatie en technologische vooruitgang, met een bijzondere focus op de automotive sector. Hier vinden we een unieke mix van traditionele industriële activiteiten en moderne technologische ontwikkelingen die samenwerken in een dynamische en internationale sfeer.

Taal
 • + Toon meer ({{ filterOptions.language.length - filteredOptions('language').length }}) - Verbergen
Type
 • + Toon meer ({{ filterOptions.type.length - filteredOptions('type').length }}) - Verbergen
Opleidingsniveau
 • + Toon meer ({{ filterOptions.level.length - filteredOptions('level').length }}) - Verbergen
Opleiding
 • + Toon meer ({{ filterOptions.education.length - filteredOptions('education').length }}) - Verbergen
Specialisaties
 • + Toon meer ({{ filterOptions.specialization.length - filteredOptions('specialization').length }}) - Verbergen
Bedrijf
 • + Toon meer ({{ filterOptions.company.length - filteredOptions('company').length }}) - Verbergen
{{ vacancyRangeStart }}-{{ vacancyRangeEnd }} van {{ total }} vacatures en opdrachten
{{ vacancyRangeStart }}-{{ vacancyRangeEnd }} van {{ total }} vacatures en opdrachten

Belangrijke Automotive Bedrijven in Regio Limburg

Limburg is de thuisbasis van enkele toonaangevende bedrijven binnen de automotive industrie. Vooraanstaand hierin zijn:

 • VDL Nedcar: Een van de meest prominente autofabrikanten in Nederland, gelegen in Born, bekend om de assemblage van verschillende modellen voor grote internationale merken.
 • Scania Production: Gelegen in Venlo, bekend om zijn productie van vrachtwagens en andere zware voertuigen.

Naast deze industriële giganten huisvest Limburg ook innovatieve start-ups en middelgrote ondernemingen die een belangrijke rol spelen in de toeleveringsketen van de automotive sector, zoals:

 • Inalfa Roof Systems: Specialist in de productie van daksysteemtechnologieën voor auto's.
 • Ebusco: Gevestigd in Deurne, dit bedrijf is een pionier in de ontwikkeling en productie van elektrische bussen, een belangrijke speler in de transitie naar duurzaam openbaar vervoer.

Stagemogelijkheden in de Automotive Sector

De regio Limburg biedt uitstekende stagemogelijkheden die studenten in staat stellen om hands-on ervaring op te doen in een grensoverschrijdende en multiculturele industriële omgeving. Deze stages zijn niet alleen een kans om praktische vaardigheden te ontwikkelen maar bieden ook een unieke blik op de complexe logistiek en internationale handel die kenmerkend zijn voor de Limburgse automotive industrie.

Belangrijke Opleidingen in de Automotive Branche

Limburg herbergt diverse onderwijsinstellingen die toonaangevende programma’s bieden gericht op de automotive industrie:

 • Zuyd Hogeschool: Biedt programma’s in Engineering, waarvan sommige zich specifiek richten op automotive toepassingen, voorbereidend op een carrière in deze dynamische sector.
 • Fontys Hogescholen, Campus Venlo: Heeft verschillende technische opleidingen die studenten uitrusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te innoveren in de automotive industrie.

Voordelen van Werken in de Automotive Sector in Regio Limburg

Werken in de automotive sector in Limburg heeft verschillende voordelen:

 • Internationale Exposure: Door de unieke geografische ligging hebben professionals hier het voordeel van blootstelling aan internationale bedrijfspraktijken en de mogelijkheid om te werken in een meertalige omgeving.
 • Innovatieve Omgeving: De sterke aanwezigheid van zowel gevestigde bedrijven als start-ups zorgt voor een stimulerende omgeving die innovatie en creativiteit bevordert.
 • Carrièremogelijkheden: Er zijn uitgebreide kansen voor zowel startende als ervaren professionals in een regio die voortdurend zoekt naar manieren om de nieuwste technologieën en duurzame praktijken te integreren.

Daarom wil je werken in regio Limburg!

Een carrière in de automotive sector in Limburg betekent werken in een dynamische, innovatieve en internationaal georiënteerde omgeving. Of je nu aan de slag gaat bij een grote multinational zoals VDL Nedcar of een innovatief techbedrijf zoals Ebusco, Limburg biedt een breed spectrum aan mogelijkheden die je carrière in de automotive industrie zullen vormgeven en bevorderen. Ontdek de mogelijkheden in deze unieke regio en maak deel uit van een toekomst waar technologie, duurzaamheid en internationale samenwerking centraal staan. Ben je klaar om deze uitdaging aan te gaan?

Of ben je op zoek naar een baan of stage in regio Eindhoven of regio Arnhem?

Onze partners

ACE werkt nauw samen met de industrie aan het opbouwen van relevante expertise en talentontwikkeling. Dit zijn onze partners.

Meer informatie over partnerschap