Toekomstbestendige automotive oplossingen

Trend Analyses & Strategie Ontwikkeling

ACE heeft KPMG een onderzoek laten verrichten naar de kansen van de Nederlandse automotive industrie. Dit onderzoek wordt als basis genomen voor verdere uitwerking door hbo-studenten van de automotive opleidingen in Nederland en door studenten van de opleiding Automotive Management van Fontys Hogescholen. 

De HTSM Automotive Roadmap 2020-2030 beschrijft de kansen voor de Nederlandse Automotive industrie in kaart brengt. 

Begin 2022 heeft KPMG een rapport (Engelstalig) gepubliceerd over de te verwachten ontwikkelingen van de wereldwijde automotive industrie. 

Jan van Wijk
Programmamanager


j.v.wijk@acemobility.nl

Visie van de ANWB over personenmobiliteit op de weg in 2050

De ANWB heeft de betekenis van de auto voor onze mobiliteit en de impact van autoverkeer op personenmobiliteit in 2050 in beeld gebracht. In het document (hieronder kunt u het document downloaden) is vastgesteld welke investeringsagenda nodig is om daar op een goede, slimme manier te komen. Samen met haar leden, maatschappelijke partners en overheden wil de ANWB deze visie verder uitwerken. Zo wil de ANWB de kansen van automobiliteit maximaal benutten.

Ontwikkelingen RDW

RDW heeft recent een rapport beschikbaar gesteld waarin zij de uitdagingen en ontwikkelingen beschrijft die in 2022 verwacht worden. Hieronder is het rapport te downloaden. 

Second life toepassingen autobatterijen

DNV heeft onderzoek gedaan naar de kansen voor een tweede leven van autobatterijen en ziet als meest kansrijke toepassing de systeemdiensten voor het elektriciteitsnet, noodstroomvoorziening, energieopslag achter de meter voor bedrijven en mobiele stroomvoorzieningen. Hieronder kunt u het rapport downloaden. U vindt in onze ACE Academy  (online) cursusmateriaal over energie-opslag van elektrische voertuigen. 

Deelname aan het onderzoek

Heeft u interesse in deelname aan dit gezamenlijk onderzoek? Of wilt u meer weten over onze onderzoeksactiviteiten? Neem dan contact op met ACE mobility.

Onze partners

ACE werkt nauw samen met de industrie aan het opbouwen van relevante expertise en talentontwikkeling. Dit zijn onze partners.

Meer informatie over partnerschap

Nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in automotive.

Er is iets misgegaan, probeer het later opnieuw.
{{ errors.first('firstname') }}
{{ errors.first('email') }}
Thank you